Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη! Μπιφτέκια γεμιστά με τσένταρ & πιπεριά

Ποιο πιστεύετε πως είναι το φαγητό που αγαπάνε όλοι;! Τα μπιφτέκια! Ειδικά όταν είναι γεμιστά με τσένταρ και πιπεριά τότε κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί! 

Συστατικά

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή γαλοπούλας

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. τυρί κρέμα

80 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένη

1/2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένο

1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε τα σπόρια)

1 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα

μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το σερβίρισμα:

πατάτες τηγανητές

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μικρό τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα 4.

Από το μείγμα του τυριού φτιάχνουμε 4 δίσκους.

Με το χέρι μας πλαταίνουμε το μείγμα του κιμά, βάζουμε στη μέση το ένα από τα μείγματα τυριού και κλείνουμε καλά προσέχοντας να μην βγει το τυρί από μέσα κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τα μπιφτέκια μας με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά σε μία γκριλιέρα, μέχρι να ψηθούν καλά και το εσωτερικό να έχει λιώσει καθώς το κόβουμε στο πιάτο.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαν μπέργκερ. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.