Έπεσε αεροσκάφος με 50 νεκρούς από υπερθέρμανση Ipad ή Iphone του συγκυβερνήτη της EgyptAir ; Τι λένε οι συγγενείς

Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία του 2016 φέρνει στο φως μύνηση των συγγενών

Ήταν στις 19 Μαΐου του 2016 όταν ένα αεροσκάφος της Egypt Air συνετρίβη στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Αιγύπτου παίρνοντας μαζί του πάνω από 50 επιβαίνοντες. Τότε τα σενάρια για την τραγωδία ήταν πολλά. Μιλούσαν για τρομοκρατική ενέργεια, αεροπειρατία , ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη.

Ένα χρόνο μετά, έρχονται νέα στοιχεία στο φως:

Αιτία της τραγωδίας ήταν η υπερθέρμανση μιας συσκευής  της Apple.σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλαν οι συγγενείς των θυμάτων. Η πτήση 804 της EgyptAir είχε απογειωθεί από το Παρίσι και είχε προορισμό το Κάιρο μεταφέροντας 40 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους και έναν Βρετανό.

Οι συγγενείς των θυμάτων υποστηρίζουν τώρα  όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη μετά την υπερθέρμανση ενός iPhone 6S ή ενός iPad που είχε ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους.

Στη μήνυσή τους επικαλούνται έρευνα που έδειξε ότι η συσκευή ανεφλέγη με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγαλύτερη φωτιά στο κόκπιτ. Για το λόγο αυτό ζητούν αποζημίωση τόσο από την αεροπορική εταιρεία όσο και από την Apple.

Οι αιγυπτιακές αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και έχει αποσταλεί φάκελος στον γενικό εισαγγελέα της χώρας στο Κάιρο. Μια δεύτερη έρευνα από Γάλλους έχει σταματήσει λόγω της άρνησης των Αιγυπτίων να παραδώσουν τα συντρίμια και το μαύρο κουτί του αεροπλάνου. 

Οι Γάλλοι ερευνητές διερευνούν τρεις πιθανές αιτίες: την τρομοκρατία,  πυρκαγιά που προκλήθηκε από την υπερθέρμανση του κινητού τηλεφώνου του δεύτερου πιλότου όταν αυτό συνδέθηκε σε μια λανθασμένη πρίζα στο θάλαμο διακυβέρνησης ή κάποια μηχανική βλάβη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ