Η Φουρέιρα και η Κύπρος δεύτερη στη Eurovision με πρώτη τη Νέτα του Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος κατακτά την δεύτερη θέση στο διαγωνισμό για πρώτη φορά

Η  Ελένη Φουρέιρα ως εκπρόσωπος της Κύπρου έδωσε τον καλύτερο της εαυτό  στην σκηνή της Eurovision και με τον χορό της "άναψε φωτιές"   κι έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί στο Fuego.

Έτσι η Κύπρος  436 βαθμούς κατέκτησε την δεύτερη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Η Ελένη Φουρέιρα περίπου στις 12 00 ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision και αποθεώθηκε από το στάδιο. Για ακόμη μία φορά ήταν εκρηκτική και χάρμα οφθαλμών με το χορευτικό της,

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2007 ως μέλος των Mystique, αλλά από τη διάλυσή του συγκροτήματος το 2010 ακολούθησε σόλο καριέρα. Έχει κυκλοφορήσει 4 προσωπικούς δίσκους.

 

 

Δείτε την εμφάνιση της στο βίντεο

Η Netta και το «Toy» κατάφεραν να κερδίσουν τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με 529 βαθμούς, με το Ισραήλ να μετράει πλέον τέσσερις νίκες. Το Ισραήλ συμμετέχει στην Eurovision από το 1973 συμπληρώνοντας 40 εμφανίσεις, ενώ έχει κερδίσει τον διαγωνισμό άλλες τρεις φορές.

O πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την φετινή νίκη της Netta, μέσω αναρτήσεών του στο Facebook:

 

 

 

Λίγο μετά τη 1 ξεκίνησε η μετάδοση της ψηφοφορίας των εθνικών κριτικών επιτροπών. Με το τέλος της ψηφοφορίας η πεντάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Κύπρος με 436 βαθμούς, Αυστρία με 342 βαθμούς, Γερμανία με 340 βαθμούς, Ιταλία με 308 βαθμούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ