Για ποιους λόγους τσακώνονται τα ζευγάρια;

Οι καβγάδες σε ένα ζευγάρι είναι κάτι το φυσιολογικό εξαιτίας της διαφορετικότητας του χαρακτήρα.

Όμως όταν οι τσακωμοί γίνονται έντονοι και συχνοί ίσως υπάρχουν σοβαρότερα θέματα στη σχέση.

Γιατί τσακώνονται όμως τα ζευγάρια;

Συνήθως ένας καβγάς ξεκινάει από κάτι όχι και τόσο σημαντικό. Παρόλο όμως που μπορεί να τσακώνεστε για ασήμαντους λόγους, στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι άλλο μεταξύ σας πιο σοβαρό. Όταν βγαίνουν στην επιφάνεια συναισθήματα όπως θυμός, αδικία και απογοήτευση, τότε το ζευγάρι δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί και καταλήγει σε καβγά. Είναι σημαντικό να μάθετε να καταλαβαίνετε την πραγματική αιτία του τσακωμού και να αποκωδικοποιείτε τα συναισθήματά σας. Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι πως ο καβγάς δεν αποτελεί μόνο το μέσο για να εκτονωθείτε αλλά και έναν τρόπο για αν επικοινωνήσετε μεταξύ σας έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.  

Πώς θα ελαττώσετε τους καβγάδες.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις συζητήσεις όταν είστε θυμωμένοι. Είναι προτιμότερο να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει έτσι ώστε να είστε ψύχραιμοι όταν συζητήσετε το πρόβλημα με το σύντροφό σας, αναφέρει το jenny.gr.

Μάθετε να ακούτε. Πριν αρχίσετε να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας είναι σημαντικό να ακούσετε τι έχει να σας πει το έτερο ήμισυ. Δώστε προσοχή στα επιχειρήματά του και απαντήστε ήρεμα και εμπεριστατωμένα.

Βρείτε τι πραγματικά σας ενοχλεί. Εστιάστε στη συμπεριφορά που σας νευριάζει και επιχειρήστε να μιλήσετε για αυτό.

Μη ντρέπεστε να ζητάτε συγνώμη. Εάν μάθετε να συγχωρείτε αλλά και να ζητάτε συγνώμη όταν κάνετε κάποιο λάθος, θα καταφέρετε να ρίξετε τους τόνους και να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας.

Τέλος να θυμάστε ότι το βασικό είναι να μη διστάζετε να εξωτερικεύετε τις σκέψεις σας και τα παράπονα σας τη στιγμή που τα νιώθετε. Η τεχνική του «ας το τώρα δεν πειράζει» συνήθως δημιουργεί προβλήματα στη σχέση, γιατί με την πρώτη ευκαιρία βγαίνουν προς τα έξω τα καταπιεσμένα συναισθήματα τα οποία δημιουργούν έντονους καβγάδες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ