2018 Color Trends -Τα χρώματα που ξετρελαίνουν τους διακοσμητές : το μαύρο σαν χαβιάρι το statement τιρκουάζ (ΦΩΤΟ)

Μήπως ήρθε ο καιρός να ανανεώσουμε το χώρο μας;

Ποιος είπε ότι η διακόσμηση είναι "υπεράνω μόδας"; Τα "trends" ή επί το ελληνικότερον οι "τάσεις" δεν αφορούν μόνο το ντύσιμο μας αλλά και το σπίτι μας. Τι επιβάλει λοιπόν η μόδα και οι τάσεις για τα χρώματα με τα οποία θα ντύσουμε το χώρο μας;

Καλύπτουν σχεδόν όλα τα γούστα αφού κυμαίνονται από το μαύρο που έχει το χαβιάρι μέχρι ... εκρηκτικό κόκκινο και statement τιρκουάζ. Οι λιγότερο τολμηροί μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο σοφιστικέ απαλό ροζ του τριαντάφυλλου, ή σε ζεστά γήινα χρώματα σε αποχρώσεις του καφέ και του γκρι.

Ενώ λοιπόν το 2017 ήταν μια χρονιά που έφερε στη μόδα, το τροπικό πράσινο και τις ζεστές αποχρώσεις του κάμελ, η παλέτα φέτος γίνεται πιο εκρηκτική και δίνει περισσότερες επιλογές.

Αναλυτικά

"Μαύρο Χαβιάρι"

Το «Χαβιάρι» είναι η απόχρωση  που βρίσκεται στην άκρη του κάρβουνου. Γίνεται ωραίο ζευγάρι με σκούρα γκρίζα και δεν έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση  με έπιπλα σε βαθύτερους χρωματισμούς.

Statement τιρκουάζ

Αυτή η τολμηρή έντονη απόχρωση είναι ιδανική για όσους αγαπούν το μπλε. Δοκιμάστε να τη δώσετε σε έναν τοίχο και συνδυάστε την με άλλες αποχρώσεις. Μπορείτε βέβαια να τολμήσετε να δώσετε αυτό το χρώμα σε όλους  τους τοίχους

Λιακάδα κάθε μέρα

Τολμήστε τις λαμπερές χρυσαφένιες αποχρώσεις του κίτρινου για να δώσετε στο σπίτι σας φως και μια ζεστή νότα. Οι ζεστοί κίτρινοι τόνοι συνδυάζονται όμορφα με μπλε πινελιές και με το απαλό κρεμ.

Σοφιστικέ αποχρώσεις

Πολύ στη μόδα φέτος η "Πηνελόπη" η σειρά που λάνσαρε η Graham & Brown's. Αυτό το χρώμα του σκονισμένου τριαντάφυλλου που συνδυάζει την απλή κομψότητα του εκρού με το ζωντανό ροζ, είναι μια υπέροχη επιλογή που ανανεώνει το στυλ του σπιτιού χωρίς υπερβολές.

Πλούσιοι γήινοι τόνοι

Αυτές οι όμορφες αποχρώσεις του γκρι συνδυάζονται άψογα με ξεθωριασμένα κόκκινα και πινελιές πράσινου για ένα χαλαρό δωμάτιο.

Λαμπερό έντονο κόκκινο

 Ο Benjamin Moore το αποκάλεσε "χρώμα του έτους" . Αυτό το βαθύ χρώμα μπορεί να δώσει ρυθμό και αρμονία σε ένα δωμάτιο αν συνδυαστεί σωστά. 

Οι πλούσιες αποχρώσεις του μωβ

Άλλη μια "σταρ" στις αποχρώσεις της χρονιάς: Ultra Violet. Αυτή τη πλούσια έντονη απόχρωση του μωβ μπορεί να δώσει βάθος σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αν είστε "φανατικοί" του μωβ

παίξτε και συνδυάστε τις αποχρώσεις του μωβ μεταξύ τους.

 

Μαύρο φόντο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάποιοι είναι  ερωτευμένοι με όλα τα μαύρα δωμάτια, και το 2018 είναι η χρονιά τους. Αυτή η κομψή και σέξι τάση είναι στα καλύτερα της.  Σύμφωνα με την Trendir, το μαύρο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ουδέτερο φέτος, θεωρώντας ότι συμπληρώνει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα ή παλέτα χρωμάτων. Από μαύρα δάπεδα έως μαύρους πολυελαίους, είναι ο ιδανικός τρόπος για να προσθέσετε κάποιο ""δράμα" στο χώρο σας.

Μίνιμαλ παστέλ

Οι όχι τόσο τολμηροί που έχουν πιο ρομαντικές διαθέσεις μπορούν να επιλέξουν μίνιμαλ παστέλ αποχρώσεις που κυμαίνονται από το ροζ της άμμου μέχρι το πράσινο της μέντας.

Φουλ του ροζ

Ειναι η τέλεια επιλογή για να φτιάξετε τη διάθεση σας. Είναι εξακριβωμένο. Οι αποχρώσεις του ροζ προκαλούν έντονα συναισθήματα από χαρά έως έντονη επιθυμία. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το ροζ φέτος θα αναπτύξει την πιο έντονη δυναμική από ποτέ στη διακόσμηση.

Οι 'ήρεμες" αποχρώσεις του μπλε

Επενδύστε στο γαλάζιο αν θέλετε το σπίτι σας να έχει έναν τόνο από την πιο "hot" τάση της χρονιάς. Οι διακοσμητές την βάζουν στο νούμερο 1.

Φωτεινά κίτρινα και πράσινα

Σύμφωνα με τους ειδικούς το να επιλέξετε για το σπίτι σας έντονα κίτρινα και πράσινα δεν είναι τολμηρό. Θα δώσουν θετική ενέργεια στο χώρο.

Αποχρώσεις εμπνευσμένες από το ταξίδι

Όλοι μιλάνε για ταξίδια . Ακόμα κι αν δεν είστε φανατικός "ταξιδευτής" μπορείτε να δώσετε λίγη έμπνευση στο χώρο σας παρμένη από τη φύση ή από όμορφες πόλεις.

Η νέα γενιά των μεταλικών χρωμάτων

Ε, ναι. Τα "μεταλικά" δεν είναι πια τα έντονα χρώματα που συνίστανται για δραματικές αλλαγές. Είναι η νέα γενιά των "ουδέτερων" χρωμάτων.

Tech Πράσινο

Μοντέρνο, ζωηρό, σύγχρονο ισορροπεί θαυμάσια σε συνδυασμό με ουδέτερα χρώματα και δίνει ένταση στο χώρο, όπως αναφέρει το Elle Decor

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ