Η ΑΕΚ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό! -Κέρδισε την Μονακό στον τελικό του Basketball Champions League

"Βασίλισσα" της Ευρώπης στο μπάσκετ στέφθηκε η ΑΕΚ!

Σε μία μοναδική, στην ιστορία της, βραδιά η ΑΕΚ νίκησε την Μονακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ και κατέκτησε το ευρωπαϊκό στον τελικό του Basketball Champions League.

Η επιτυχία της αυτή, μάλιστα, είναι ακόμη πιο ξεχωριστή καθώς έρχεται στην επέτειο των 50 χρόνων από το "έπος" του 1968.

Η ΑΕΚ επικράτησε με 100-94 της Μονακό, ενώ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στέφθηκε "Βασίλισσα της Ευρώπης" μπροστά σε 18.000 οπαδούς της, που πανηγύριζαν έξαλλα.

Αυτό είναι και το 3ο ευρωπαϊκό της ιστορίας της, μετά το έπος του 1968 στο Καλλιμάρμαρο και το Σαπόρτα το 2000.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μπράβο ΑΕΚ!»

Με μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να συγχαρεί την Ένωση για την μεγάλη της επιτυχία. «Μπράβο ΑΕΚ! Τεράστια επιτυχία και μάλιστα στην επέτειο των 50 ετών από τον πρώτο μεγάλο άθλο της.Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και σε όσους συνέβαλαν να μας κάνουν απόψε υπερήφανους» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιώργος Βασιλειάδης: «Ο ελληνικός αθλητισμός στέκεται στα πόδια του»

«Μια ακόμα ελληνική ομάδα πήρε ακόμα ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ο ελληνικός αθλητισμός στέκεται στα πόδια του», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ πρόσθεσε: «Μια ωραία διοργάνωση, μια μεγάλη επιτυχία. Φεύγουμε από την κρίση, τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Τέτοιες βραδιές και τέτοιες διοργανώσεις μας κάνουν να το πιστεύουμε περισσότερο. Θέλει πολλή δουλειά, όλη η Ελλάδα χαίρεται με μια ελληνική ομάδα που πήρε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Μεγάλη στιγμή».

Πάνος Καμμένος: «Σήμερα βασίλισσα της Ευρώπης στο μπάσκετ είναι η ΑΕΚ. Η Ελλάδα επιστρέφει»

«Καλωσορίζουμε τον Πρίγκιπα του Μονακό αλλά σήμερα βασίλισσα της Ευρώπης στο μπάσκετ είναι η ΑΕΚ. Η Ελλάδα επιστρέφει» έγραψε στο twitter ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, o οποίος πόζαρε με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό.

Βασίλης Λεβέντης: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ... Οταν δουλεύεις με ζήλο, με πάθος, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή»

«Συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ που στέφθηκε πρωταθλήτρια του Basketball Champions League. Συγχαρητήρια στην ομάδα, συγχαρητήρια στην τεχνική ηγεσία, συγχαρητήρια στους παίκτες. Αυτή η επιτυχία αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν δουλεύεις με ζήλο, με πάθος, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή» ανέφερε για την επιτυχία της ΑΕΚ ο Βασίλης Λεβάντης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ