Να πως & γιατί το λόμπι του ξενοδοχείου είναι η καλύτερη απαντηση στην Airbnb

Το λόμπι και η φιλική ατμόσφαιρα που πρέπει να εξασφαλίζει ένα ξενοδοχείο είναι το κλειδί για την επικράτησή του έναντι της νέας μόδας της Airbnb.

Τα ξενοδοχεία θα πρέπει να εστιάσουν στο να δημιουργήσουν φιλόξενους και κατάλληλους χώρους για τους επισκέπτες, τονίζει ο επικεφαλής στρατηγικής της παγκόσμιας διαφημιστικής εταιρίας Fred & Farid, κ. Colin Nagy, σε άρθρο του στο Skift.

Ο ίδιος θεωρεί το λόμπι και η φιλική ατμόσφαιρα που πρέπει να εξασφαλίζει ένα ξενοδοχείο είναι το κλειδί για την επικράτησή του έναντι της νέας μόδας της Airbnb.

Ο κ. Nagy τονίζει ότι τα ξενοδοχεία θα καταφέρουν να επικρατήσουν εάν αξιοποιήσουν τη ραχοκοκαλιά της εμπειρίας που προσφέρουν, δηλαδή την οικειότητα σε χώρους κοινονικοποίησης και χαλάρωσης, όπως το λόμπι.

Η Airbnb, όπως επισημαίνει, τείνει να απομονώνει τον επισκέπτη σε ένα σπίτι που στην καλύτερη των περιπτώσεων μοιάζει με τις φωτογραφίες στην πλατφόρμα.

Γι΄αυτό, οι καλά φροντισμένοι χώροι ενός ξενοδοχείου, οι οποίοι αναζωογονούνται διαρκώς με νέους επισκέπτες, αποτελούν λόγο για να απορρίψει κάποιος τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Τα μυστικά στη δημιουργία τέτοιων χώρων...

1. Διαφορετικές χρήσεις και προσαρμογή του χώρου για πρωί και βράδυ

Παρότι ο χώρος μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους, το λόμπι του ξενοδοχείου Ace New York, το πρωί είναι μια αίθουσα ανάγνωσης και ένας ζωντανός εργασιακός χώρος και την υπόλοιπη ημέρα μετατρέπεται σε χώρο διασκέδασης. Όταν κανείς περνάει από το λόμπι, στην ατμόσφαιρα υπάρχει ηλεκτρισμός και ενέργεια που συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας διαμονής.

(Tο λόμπι του ξενοδοχείου Ace New York)

2. Κοινωνικοποίηση

Στη Μέση Ανατολή υπάρχουν μεγάλες και επιβλητικές αίθουσες με καθίσματα. Καθώς δεν καταναλώνουν όλοι αλκοόλ, υπάρχει περισσότερος χώρος σε όμορφα σημεία για κοινωνικοποίηση και συγκεντρώσεις. Το St. Regis στο Άμπου Ντάμπι έχει αυτή τη φιλοσοφία στους χώρους του.

3. Κομψότητα

Ένα εξαιρετικά λαμπερό λόμπι κάνει τον επισκέπτη να θέλει να συμπεριφέρεται με κομψούς τρόπους. Το Carlyle στη Νέα Υόρκη και το Le Bristol στο Παρίσι είναι δύο παραδείγματα όμορφων λόμπι όπου το όμορφο και το μεγαλειώδες συνυπάρχουν.

4. Ασφάλεια

Η ξενοδόχος Liz Lambert από το Austin εμπνεύστηκε από ένα μότο: «Aφήστε τον κόσμο να χρωματίσει το δωμάτιο». Είναι μια εξαιρετική λογική για το ντιζάιν. Οι διαφορετικοί χαρακτήρες των επισκεπτών θα φωτίζουν και θα χρωματίζουν το χώρο και το ντιζάιν του θα πρέπει να υποστηρίζει αυτό ακριβώς.

5. Ευέλικτα γεύματα

Το Girandole στο Park Hyatt Tokyo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ιδανικού εστιατορίου για λόμπι ξενοδοχείου. Είναι κομψό και μπορεί να διακοσμηθεί περισσότερο ή και λιγότερο. Είναι το ιδανικό μέρος για ένα επίσημο δείπνο ή για κυριακάτικο πρωινό, όπως αναφέρει το tornosnews.gr.

(Το Girandole στο Park Hyatt Tokyo)

6. Προσμονή 

Το λόμπι πρέπει να εξυπηρετεί τους επισκέπτες του. Μικρές λεπτομέρειες όπως μπουκάλια παγωμένου νερού για την υποδοχή όσων ασκούνται τις πρωινές ώρες και οι τοπικοί χάρτες με δραστηριότητες γυμναστικής είναι πλεονέκτημα. Παράδειγμα αποτελεί το Peninsula Tokyo.

7. Κοινότητα και διανόηση

Η ομάδα του Upper House στο Χονγκ Κονγκ διοργανώνει τακτικά εκδηλώσεις από τον κόσμο της μόδας, της λογοτεχνίας, του ντιζάιν κτλ. Το ξενοδοχείο συνειδητοποίησε ότι αν μπορεί να κάνει τους επισκέπτες εξυπνότερους, να δημιουργήσει διάλογο ή να φέρει κοντά ανθρώπους με ίδιο σκεπτικό, κάνει κάτι εξαιρετικά δημιουργικό για τους επισκέπτες του. 

8. Δέος

Τα λόμπι των ξενοδοχείων μπορεί να είναι εξαιρετικά δείγματα πραγματικής ζωτικότητας και ρομαντικών ταξιδίων. Το Mandarin Oriental Bangkok αποτελεί ένα διαχρονικό παράδειγμα. Ο επισκέπτης χάνει την αίσθηση του χρόνου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ περιβάλλεται από λουλούδια, αρώματα και ενδιαφέροντες ανθρώπους από όλο τον κόσμο. 

(Το Mandarin Oriental Bangkok ​​​​​​)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ