Η πιο δροσιστική πρόταση από τον μοναδικό μας Άκη Πετρετζίκη: Υπέροχο cordial με τζίντζερ και βρώσιμα λουλούδια

Ένα απίθανο και δροσιστικό ρόφημα που θα λατρέψετε να πίνετε! 
 

Συστατικά
20 γρ. φρέσκο τζίντζερ ακαθάριστο
2 κ.γ. ξινό
χυμό+ ξύσμα από 1 λεμόνι
150 γρ. καστανή ζάχαρη
240 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα

νερό ή ανθρακούχο νερό
βρώσιμα λουλούδια
πάγο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, τη ζάχαρη και το νερό.
Τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 3-4  λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξινό, τον χυμό από το λεμόνι.
Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα. Πετάμε τα κομμάτια του τζίντζερ και βάζουμε το μείγμα ξανά στην κατσαρόλα.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.
Για να σερβίρουμε βάζουμε 1 μέρος από το cordial με 3 μέρη νερό ή ανθρακούχο νερό σε ένα ποτήρι.
Προσθέτουμε τον πάγο, τα βρώσιμα λουλούδια και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

 

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε και όσα κρεμμυδάκια πίκλες θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ