Good news από DBRS: Νέα αναβάθμιση της Ελλάδας σε «Β» από «CCC»

Νέα αναβάθμιση για την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Β» από «CCC», επιβεβαιώνοντας και τη θετική προοπτική (outlook).

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση οφείλεται στην ισχυρή μεταρρυθμιστική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα από το 2010 -όταν και ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής-, στα θετικά σημάδια σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάκαμψη για το 2017, καθώς και στη δημοσιονομική υπεραπόδοση που καταγράφεται την τελευταία τριετία.

Επίσης, αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε «R-4» από «R-5», σε ό,τι αφορά το βραχυπρόθεσμο χρέος, διατηρώντας επίσης θετική την προοπτική.

Επιπλέον, κατά τον οίκο, οι πολιτικοί κίνδυνοι από μία αλλαγή στην πολιτική εξουσία είναι πλέον χαμηλότεροι, ενώ μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πλέον βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την τέταρτη, με τον DBRS να κάνει λόγο για ενθαρρυντικά σημάδια.

Όσο για το τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας;

Η επιτυχημένη εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η υιοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, καθώς και μια σαφέστερη εικόνα για τη χρηματοδότηση μετά από το τρίτο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ