Ώρα μηδέν για την Μέση Ανατολή- Πιο κοντά από ποτέ σε πόλεμο Ισραήλ & Ιράν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την κατάσταση να είναι πιο δύσκολη από ποτέ ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι δύσκολη ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ οι εντάσεις είναι συνεχείς.

Το Ισραήλ και το Ιράν είναι πλέον αντιμέτωπα στη Συρία και μία κατάσταση που υπήρχε για πολύ καιρό, οι συγκαλυμμένες ενέργειες και ο "πόλεμος των λέξεων" υπάρχει πλέον μεγάλος κίνδυνος να εξελιχθεί σε ανοιχτή αντιπαράθεση. 

Όταν, δε, ένα Ιρανικό drone εισήλθε στον ισραηλινό εναέριο χώρο τον Φεβρουάριο, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας φάσης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Το Ισραήλ κατέστρεψε το drone και χτύπησε μία βάση στη Συρία, γνωστή ως T-4, από την οποία ελέγχονταν, χάνοντας ένα μαχητικό F-16.

Το περιστατικό έδειξε ένα πράγμα: Πως οι δύο χώρες βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το CNN.

Πλέον, δε, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται έτοιμος να επιτεθεί στο Ιράν.

Ο ίδιος, από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του, παρουσίασε πλήθος φακέλων και ηλεκτρονικών αρχείων τα οποία, όπως υποστήριξε, περιλαμβάνουν αποδείξεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Ιερουσαλήμ έχει ζητήσει ήδη τη στήριξη της Ουάσιγκτον για επίθεση κατά της Τεχεράνης και αναμένει την απάντηση.

Ο Νετανιάχου δήλωσε πως σε λίγες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πάρει τις αποφάσεις του για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

 «Πιστεύω ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για την ασφάλεια των ΗΠΑ και του Ισραήλ», τόνισε.

Αναφερόμενος σε μια σειρά από αρχεία, ο Νετανιάχου αναρωτήθηκε «Γιατί ένα τρομοκρατικό καθεστώς θα έκρυβε και θα ταξινόμησε σχολαστικά τα μυστικά πυρηνικά του αρχεία, αν όχι για να τα χρησιμοποιήσει αργότερα; Το Ιράν ψευδόταν σχετικά με τα πυρηνικά του και εξακολουθεί να διατηρεί και να επεκτείνει την τεχνογνωσία του στον τομέα των πυρηνικών όπλων για μελλοντική χρήση...».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ