3 εξαιρετικοί λόγοι για να εντάξετε την κανέλα στην διατροφή σας! Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες που έχει στον οργανισμό

Η κανέλα αποτελούσε ανέκαθεν ένα πολύτιμο μπαχαρικό για τον άνθρωπο και χρησιμοποιούταν σε πολλές συνταγές.

Πολλοί είναι εκείνοι, όμως, που δε γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στον οργανισμό και γιατί θα πρέπει να την εντάξουμε στην εβδομαδιαία διατροφή μας.

Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους...

1. Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, ένα γραμμάριο κανέλας την ημέρα έχει αποδειχθεί πως έχει ευεργετικές ιδιότητες καθώς μειώνει τη χοληστερίνη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ η HDL χοληστερόλη μπορεί να παραμείνει σταθερή. Με τα δεδομένα αυτά, η κανέλα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μεγάλο εχθρό των καρδιοπαθειών.

2. Έχει αντιβακτηριδιακή δράση

Αυτό που κάνει τη διαφορά στην κανέλα είναι η κινναμική αλδεϋδη, το βασικότερο συστατικό της καθώς μπορεί να καταπολεμήσει διάφορα είδη μολύνσεων ενώ το έλαιο κανέλας μπορεί να θεραπεύσει λοιμώξεις του αναπνευστικού και να εμποδίσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί πως η κανέλα φροντίζει την στοματική υγιεινή και μας χαρίζει δροσερή αναπνοή, αναφέρει το baby.gr.

3. Βελτιωμένη εγκεφαλική λειτουργία

Και μόνο η μυρωδιά της κανέλας είναι αρκετή για να τονωθεί το μυαλό μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στο πλαίσιο πειράματος, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit των ΗΠΑ ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να κάνουν ένα τεστ σε υπολογιστή ενώ μασούσαν απλή τσίχλα, τσίχλα με άρωμα κανέλας, τσίχλα με γεύση μέντας, τσίχλα με άρωμα γιασεμί ή χωρίς να μασούν τσίχλα. Η τσίχλα με άρωμα κανέλας φάνηκε να ενισχύει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τη νοητική λειτουργία των συμμετεχόντων.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ