Good news: Χρυσή βράβευση για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Με τρία βραβεία τιμήθηκαν οι σχεδιαστές της νέας οπτικής ταυτότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Oι σχεδιαστές Δημήτρης Παπάζογλου, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Γιώργος Ματθιόπουλος και Axel Peemoeller τιμήθηκαν με τρία βραβεία για τον σχεδιασμό της νέας οπτικής ταυτότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 20 Απριλίου.

Το έργο απέσπασε, αρχικά, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γενικής Γραφιστικής. Μετά από την απονομή 28 βραβείων σε επιμέρους θεματικές κατηγορίες, στο κλείσιμο της βραδιάς, η οπτική ταυτότητα της ΕΒΕ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο Γραφιστικής, το οποίο απονέμεται ετησίως στο κορυφαίο έργο γραφιστικού σχεδιασμού της χώρας, καθώς και με το Αριστείο Τυπογραφίας.

Το έργο «Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας της ΕΒΕ» ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι σχεδιαστές από τις αρχές του 2017, όταν κέρδισαν τον πρότυπο διαγωνισμό που οργάνωσε η ΕΒΕ.

Η ομάδα αφιέρωσε το βραβείο, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, «σε εκείνους που ερευνούν, αμφισβητούν και δημιουργούν νέα μονοπάτια μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη. Σε αυτούς που προσεγγίζουν τον ελληνισμό με τόλμη, διαύγεια και αυτογνωσία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ