«Δεν υπάρχει συμφωνία για γαλλικές φρεγάτες» δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, διέψευσε τα περί συμφωνίας με την Γαλλία για χρονομίσθωση φρεγατών, που είχε δηλώσει ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία με την Γαλλία για την χρονομίσθωση φρεγατών, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Διέψευσε, έτσι, τα όσα είχε δηλώσει σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν - Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

O υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».

«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ