Θέλετε διακοπές δύο εβδομάδες στην Ταϊλάνδη με λιγότερα από 1000 ευρώ; Και όμως γίνεται!

Απολαύστε ένα ταξίδι- εμπειρία ζωής, με χαμηλό budget!

Θέλετε όσο τίποτα να κάνετε ένα εξωτικό ταξίδι, όμως, θεωρείτε πως το... βαλάντιό σας δεν το σηκώνει; Και όμως, μπορείτε να περάσετε δύο εβδομάδες στην πανέμορφη Ταϊλάνδη, ξοδεύοντας λιγότερα από 1000 ευρώ! 

Δείτε πως!

Ξεκινάμε από την πτήση, οι τιμές για μία low cost πτήση ξεκινούν από 345 ευρώ με επιστροφή.

Η Scoot Airlines αποδεικνύεται η πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους μεταφορείς. Μέσα σε μερικές ώρες και μια ολιγόωρη στάση στην Σιγκαπούρη, μπορούμε να μεταφερθούμε στην πόλη των Αγγέλων, όπως αποκαλούν την Μπανγκόκ.

Τι συμβαίνει, όμως, με αποσκευές, φαγητό, οθόνη ψυχαγωγίας και θέση (!), στις εν λόγω πτήσεις;

Χειραποσκευή: Ο ζεστός καιρός και οι πάμφθηνες υπηρεσίες laundry κάνουν την χρέωση για παραπάνω αποσκευές πραγματικά ασύμφορη. Λίγα ρούχα και καλά, βασικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καλλυντικά σε συσκευασίες ταξιδιού και η καλύτερη μας διάθεση χωράνε και με το παραπάνω στην χειραποσκευή μας.

Φαγητό: Το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται το γεύμα, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πεινάσουμε κατά την πτήση μας. Ένα καλό και γευστικό τσιμπούσι πριν την αναχώρηση μας και μερικά έξυπνα σνακ στην τσάντα μας, όπως ένα σάντουιτς, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών και μια σοκολάτα υγείας, θα μας κρατήσουν χαρούμενους και χορτάτους κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας.

Ψυχαγωγία: Αντί να πληρώσουμε για την οθόνη ψυχαγωγίας, μπορούμε να έχουμε μαζί το τάμπλετ μας, που δεν πιάνει πολύ χώρο και να το φορτώσουμε με τις αγαπημένες μας ταινίες ή σειρές, ηλεκτρονικούς ταξιδιωτικούς οδηγούς, ebooks τα αγαπημένα μας άλμπουμ μουσικής και ότι άλλο θέλουμε. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ένα βιβλίο, το mp3, ένα ημερολόγιο και για τους πολύ εθισμένους, μερικά παιχνίδια στο κινητό, μπορούν μας κρατήσουν απασχολημένους, και αν όλα αυτά δεν φτάνουν, μπορούμε απλά να κοιμηθούμε για να φτάσουμε φρέσκοι και ξεκούραστοι στον προορισμό μας! (*να θυμόμαστε να έχουμε όλες τις συσκευές μας φορτισμένες, γιατί στην scoot χρεώνεται και η φόρτιση).

Θέση: Την θέση θα μας την δώσουν στο τέλος, κανείς δεν πετάει όρθιος. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην πετάξουμε δίπλα δίπλα με την παρέα μας, αλλά αντί να το θεωρούμε αυτό ως κάτι αρνητικό, ας απολαύσουμε την ηρεμία μας και γιατί όχι, ας γνωρίσουμε τους διπλανούς μας!

Τα ξενοδοχεία στην Ταϊλάνδη είναι πάμφθηνα!

Ξενοδοχείο: ~7 ευρώ x 11 νύχτες = 77 ευρώ!

Πρόκειται για μια χώρα με πολύ διαφορετική οικονομία από την δική μας. Ένας μέσος όρος των 7 ευρώ το άτομο ανά βραδιά είναι μια φυσιολογική τιμή για διαμονή σε ένα χαμηλής κατηγορίας ξενοδοχείο, ξενώνα ή χόστελ και συνήθως το κατάλυμα συνοδεύεται από καλές κριτικές από άλλους ταξιδιώτες. 

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια μη “δυτική” χώρα δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε κάτω από την τετράστερη κατηγορία θα έχει τα σεντόνια άπλυτα και μαφιόζους για γείτονες. Να θυμηθούμε εδώ ότι για τα αντίστοιχα δωμάτια στην Ευρώπη πληρώνουμε αγόγγυστα 25 και 30 ευρώ το άτομο.

 Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα 7 ευρώ δεν είναι η χαμηλότερη τιμή της αγοράς, η οποία βρίσκεται περίπου στα 3 ευρώ, αλλά οι συνθήκες εδώ είναι αρκετά μακριά από τα αξιοπρεπή στάνταρ. Τώρα γιατί γράφουμε έντεκα νύχτες, αφού θα μείνουμε για 2 ολόκληρες εβδομάδες; Αυτήν την απορία θα την λύσουμε λίγο παρακάτω.

Και με το φαγητό τι γίνεται;

Φαγητό: ~ 12 ευρώ x 13 μέρες = 156 ευρώ!

Σε μια χώρα που είναι γνωστή για την εκπληκτική κουζίνα της, σίγουρα η διατροφή παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, ως κομμάτι της γευστικής εμπειρίας. Υπάρχουν εστιατόρια με τιμές για κάθε βαλάντιο, όπου ένα πιάτο νούντλς με κοτόπουλο και λαχανικά μπορεί να κοστίσει από 1 μόλις ευρώ στην υπαίθρια αγορά και μέχρι 8 ευρώ σε ένα ακριβό εστιατόριο. Καθώς το σύνολο των 12 ευρώ αφορά το ημερήσιο κόστος της διατροφής μας, με μια καλή ισορροπία των εξόδων μας μπορούμε να προσθέσουμε στην μέρα μας και ένα πλούσιο πρωινό αλλά και άφθονα τροπικά φρούτα από τις τοπικές αγορές, όπως αναφέρει το travelstories.gr.

Μετακινήσεις σε πόλεις και τοποθεσίες ενδιαφέροντος: ~ 40 – 100 ευρώ!

Φυσικά δεν πρόκειται να περάσουμε και τις δυο εβδομάδες στην Μπανγκόκ! Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να αναχωρήσουμε για τον βορά, στα δάση και τις ζούγκλες του Τσιάγνκ Μάι ή για τον νότο, επιλέγοντας ανάμεσα από τα νησιά του κόλπου της Ταϊλάνδης, όπως το Κο Σαμούι και την Κο Παγκάν ή τις ακτές που βρέχονται από την θάλασσα του Ανταμάν όπως το Πουκέτ και το Κράμπι με τιμές που ξεκινάνε από τα 40 ευρώ με επιστροφή. Με την επιλογή ενός νυχτερινού τρένου ή λεωφορείου για τις μετακινήσεις μας, και γλιτώνουμε το αντίτιμο της διαμονής και δεν χάνουμε καθόλου χρόνο, καθώς το ταξίδι πραγματοποιείται την ώρα που κοιμόμαστε!

(Photo: Getty Images)

Μετακινήσεις εντός των πόλεων ή χωριών: ~ 5 ευρώ x 13 μέρες = 65  ευρώ!

Για τις μετακινήσεις μας στις πόλεις, παρόλο που τα ταξί και τα τουκ τουκ αποτελούν μια οικονομική επιλογή, όταν το κόστος αυτό υπολογιστεί αθροιστικά, σίγουρα το μπάτζετ μας ανεβαίνει. Αντί να τα επιλέγουμε για κάθε μας μετακίνηση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου θα έρθουμε και σε άμεση επαφή με την καθημερινότητα του λαού και τα μυστικά της κουλτούρας τους. Επίσης το περπάτημα για τις πιο κοντινές αποστάσεις είναι η καλύτερη λύση, καθώς σίγουρα θα ανακαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες και κρυμμένες ομορφιές στις διαδρομές που θα πραγματοποιήσουμε.

Είσοδοι σε αξιοθέατα, δραστηριότητες: ~ 100 ευρώ!

Οι αναρίθμητοι ναοί, τα μουσεία και η πληθώρα των ιστορικών μνημείων, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρέπει να δούμε όσα περισσότερα γίνεται. Όμως από το να απαριθμήσουμε όλο το τοπ 10 των αξιοθέατων του κάθε προορισμού, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε δυο, ή το πολύ τρία που θέλουμε πραγματικά να γνωρίσουμε και να φροντίσουμε να τα βιώσουμε στο έπακρο, είτε επιλέγοντας να συμμετέχουμε σε κάποια προγραμματισμένη ξενάγηση, είτε διαβάζοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται πριν τα επισκεφτούμε. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει αναφορικά με τις δραστηριότητες που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Επίσης καλό είναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για δρώμενα και αξιοθέατα που η είσοδος είναι δωρεάν όπως οι αγορές, οι ανοιχτές εκδηλώσεις και τα πάρκα. Και φυσικά από την Ταϊλάνδη δεν πρέπει επουδενί να φύγουμε χωρίς να έχουμε απολαύσει ένα παραδοσιακό μασάζ.

Ψώνια, διασκέδαση & ξενύχτια: τα υπόλοιπα!

Ένα επιπλέον θετικό που συνοδεύει τους περιορισμούς της χειραποσκευής είναι ότι δεν θα μας επιτρέψει να παρασυρθούμε σε αυθόρμητες αγορές, κρατώντας το μπάτζετ μας το δυνατόν ακέραιο. Επίσης είναι πολύ σύνηθες το φαινόμενο, επειδή οι τιμές αναγράφονται σε τοπικό νόμισμα, να μην αντιλαμβανόμαστε το πραγματικό κόστος των πραγμάτων, βρίσκοντας ευκαιρίες εκεί που δεν υπάρχουν. Μπορεί οι αγορές να είναι οικονομικότερες από αυτές στην χώρα μας, αλλά τα οχτώ σαλβάρια, τα τέσσερα φορέματα και τις τρεις βερμούδες που θέλουμε να αποκτήσουμε, στην Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα θα τα χρησιμοποιήσουμε μόνο στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Ας δώσουμε λίγη σκέψη στο τι ακριβώς επιθυμούμε να πάρουμε μαζί από το ταξίδι μας, και σε περίπτωση που έχουμε πρόβλημα χώρου, ας πετάξουμε επιτέλους αυτήν την καταταλαιπωρημένη πετσέτα μας ή να χαρίσουμε κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ το οποίο έχουμε βαρεθεί. Και να θυμόμαστε ότι είναι πάντα καλύτερο να αγοράζουμε εμπειρίες και όχι υλικά αγαθά.

*Όλες οι παραπάνω τιμές έχουν υπολογιστεί κατά μέσο όρο με την σημερινή αντιστοιχία συναλλάγματος και με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ