Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα για να τρώτε πρωινό αν έχετε διαβήτη

Νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η ώρα κατανάλωσης του πρωινού γεύματος επηρεάζει το βάρος των ασθενών με διαβήτη.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι αποφάσισαν να μελετήσουν αν ο πρωινός ή ο βραδινός χρονότυπος επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τον ΔΜΣ των ατόμων με διαβήτη τύπου 2 και, αν τελικά αυτό ισχύει, ποιοι άλλοι παράγοντες εμπλέκονται.

Για τον σκοπό αυτόν, οι ερευνητές παρακολούθησαν 210 άτομα που είχαν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 2, οι οποίοι αξιολογήθηκαν ως προς τον χρονότυπό τους αλλά και τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις τους, όπως ο προγραμματισμός των γευμάτων τους μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, υπολογίστηκε το σωματικό βάρος και ο ΔΜΣ κάθε συμμετέχοντα.

Ένας παράγοντας που φάνηκε να κάνει τη διαφορά ήταν η ώρα κατανάλωσης του πρώτου γεύματος της ημέρας (αλλά όχι των επόμενων), αφού όσοι έτρωγαν νωρίτερα πρωινό έτειναν να έχουν και χαμηλότερο ΔΜΣ, όπως αναφέρει το onmed.gr.

Να σημειωθεί ότι όσοι συμμετέχοντες ανήκαν στον πρωινό χρονότυπο έτρωγαν το πρωινό τους μεταξύ 7.00 και 8.30 το πρωί.

Το συμπέρασμα της νέας μελέτης είναι λοιπόν πως όσοι διαβητικοί είναι… βραδινοί τύποι είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν μεγάλη αύξηση στο βάρος τους και η κατανάλωση πρωινού αργότερα μέσα στην ημέρα είναι ο παράγοντας-κλειδί που καθοδηγεί αυτή την εξέλιξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ