Κύπρος: Άγρια επίθεση από ροτβάιλερ σε δυο γυναίκες - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των σκύλων

Στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα μεταφέρθηκαν οι άτυχες μητέρα και κόρη, ηλικίας 79 και 45 ετών, μετά την επίθεση.

Οι δύο γυναίκες περπατούσαν στην περιοχή του Φάρου στην Κάτω Πάφο, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου όταν δέχτηκαν επίθεση από τους σκύλους ροτβάιλερ που ξέφυγαν της προσοχής του ιδιοκτήτη τους.  

Οι σκύλοι επιτέθηκαν αρχικά εναντίον της μητέρας την οποία έριξαν κάτω. Η κόρη, στην προσπάθεια της να την βοηθήσει, δέχτηκε και αυτή επίθεση. Στη συνέχεια, οι γυναίκες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό όχημα στο Νοσοκομείο Πάφου, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η 79χρονη έφερε τραύμα από δάγκωμα του σκύλου στο χέρι, στο σβέρκο, εκδορές στο χέρι και κάκωση κεφαλής από την πτώση της στο έδαφος, ενώ η 45χρονη φέρει τρία θλαστικά τραύματα στο αριστερό αντιβράχιο και ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα έξι εκατοστών και εκδορές στην πλάτη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιδιοκτήτης των σκύλων, ηλικίας 40 ετών, μεταφέρθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου για κατάθεση. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με το αδίκημα της μη ασφαλούς φύλαξης και επιτήρησης των σκύλων του και τέθηκε υπό κράτηση.  

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, σύμφωνα με τον φάκελο που καταχώρησε στο δικαστήριο η αστυνομία, ο ιδιοκτήτης των σκύλων βαρύνεται με τέσσερις κατηγορίες που αφορούν σε απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις όσον αφορά στη φύλαξη των ζώων.  

Από τις έρευνες προκύπτει ότι τα δύο σκυλιά κινούνταν ελεύθερα, ενώ η οικία του ιδιοκτήτη και ο χώρος φύλαξης των σκύλων είναι κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ο Δήμος Πάφου, ως αρμόδια υγειονομική αρχή, έστειλε εκπροσώπους στον χώρο και, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, τουλάχιστον το ένα ροτβάιλερ είναι κανονικά εγγεγραμμένο στα μητρώα ζώων του δήμου ενώ διερευνάται και το θέμα για τον δεύτερο σκύλο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ