Aυτά είναι τα 10 γρηγορότερα τρένα στον κόσμο- Τι γράφει το αξιόπιστο Condé Nast Traveler

Ιδού τα δέκα ταχύτερα τρένα στον κόσμο!

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveler ξεχωρίζει τα 10 γρηγορότερα τρένα παγκοσμίως! 

Ποιο βρίσκεται στην πρώτη θέση;

Πρόκειται για το κινεζικό Shanghai Maglev, το οποίο αγγίζει ταχύτητες 431 χιλιομέτρων την ώρα.

Το Shanghai Maglev, αν και δεν είναι το πιο καινούριο, το πιο «λαμπερό» ή το πιο ακριβό τρένο παγκοσμίως καλύπτει μέσα σε επτά λεπτά την απόσταση των 30 χιλιομέτρων που χωρίζει το Διεθνές Αεροδρόμιο Πουντόνγκ της Σαγκάης από τον σταθμό Λονγκγιάνγκ.

Τα Maglev ή τρένα μαγνητικής αιώρησης «πετούν» πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων.

(Photo: Erwyn van der Meer)

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το επίσης κινεζικό Fuxing Hao CR400AF/BF, που καλύπτει σε περίπου πέντε ώρες τα 1.318 που χωρίζουν Πεκίνο και Σαγκάη, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 400 χιλιόμετρα την ώρα.

(Fuxing Hao CR400AF/BF. Photo: VCG)

Ακολουθεί η τελευταία γενιά της ιαπωνικής υπερταχείας Shinkansen, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 360 χιλιόμετρα την ώρα, στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται επίσης το ιταλικό Frecciarossa (354 χλμ. την ώρα) που συνδέει το Μιλάνο με τη Φλωρεντία και τη Ρώμη, και το ισπανικό τρένο Velaro E (350 χλμ. την ώρα), το οποίο συνδέει τη Βαρκελώνη με το Παρίσι μέσα σε έξι ώρες.

(Shinkansen)

(Frecciarossa)

(Velaro E)

Παρόμοιες ταχύτητες προσεγγίζει και η υπερταχεία που συνδέει τη Μέκκα με τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, ενώ ακολουθούν το γερμανικό Inter-City Express το οποίο συνδέει το Βερολίνο με το Μόναχο, αλλά και το νοτιοκορεατικό Korail KTX, το οποίο μεταβαίνει από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιντσεόν στην πόλη Κανγκούνγκ περνώντας και από τη Σεούλ, με ταχύτητες 330 χλμ. την ώρα.

(Korail KT)

(Inter-City Express)

Τέλος το Eurostar e320 και TGV συνδέουν ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και «τρέχουν» με 322 χλμ. την ώρα, καθώς και το τρένο Thalys, το οποίο συνδέει Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Παρίσι και Κολωνία και πηγαίνει με 300 χλμ. ανά ώρα.

(Eurostar e320)

(Thalys)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ