Top Woman: Η Μαρία πάλεψε δύο φορές με τον καρκίνο & τον νίκησε! Η συγκλονιστική ιστορία & το θάρρος της

Η Μαρία εξομολογείται τις δύσκολες στιγμές στη "μάχη" της με τον καρκίνο, τον οποίο νίκησε δύο φορές!

Η συγκλονιστική ιστορία της Μαρίας, που πάλεψε παλικαρίσια με τον καρκίνο δύο φορές και τον νίκησε, όπως η ίδια την εξομολογήθηκε στο wincancer.gr.

«Με λένε Κρητικού Μαρία! Νίκησα 2 φορές τον καρκίνο!

Όλα άρχισαν χωρίς να το καταλάβω σαν να ήθελε να με ρίξει στα μαλακά... Νοέμβριος του 2012... ένα οζίδιο στον πνεύμονα ήταν η αρχή!

Τυχαίο εύρημα... Πρέπει να φύγεις να πας σε ογκολόγο... ακούω μια φωνή... χωρίς να καταλάβω βρίσκομαι στο Ερρίκος Ντυνάν, μα τι κάνω εδώ;

Εξετάσεις  από την αρχή! Και η διάγνωση έγινε… μαστός.

Αρχίζω να τα χάνω. Ακούω πάλι αυτή τη φωνή να μου τρυπά τον εγκέφαλο "Πρέπει να κάνεις ογκεκτομή...", Μα τι μου λένε;

Αρχίζω  και χάνομαι. Ιανουάριος του 2013 οι πρώτες ογκεκτομές στον Άγιο Σάββα... Σαν να γύρισαν τα χρόνια πίσω ζούσα ξανά τα ίδια μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν η μαμά μου ήμουν εγώ!

Μέσα μου δεν ήθελα να πιστέψω οτι και εγώ θα είχα την ίδια περιπέτεια με την μητέρα μου. Τρεις μήνες μετά το άγχος είχε κορυφωθεί... χτύπησε το τηλέφωνο "Κυρία Κρητικού όλα καλά... Προς το παρόν όλα καλά … Μα  τι εννοούσε;".

Βρίσκομαι στον Άγιο Σάββα. "Ξέρετε θα μπείτε στην ομάδα υψηλού κίνδυνου! Τι εννοεί; Κάθε 3 μήνες έλεγχο!".

Εκεί  καταλαβαίνω οτι όλα αλλάζουν στη ζωή μου!

Και  κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα! Σεπτέμβριος του 2014 ,ο εφιάλτης ξαναγυρνά να μου θυμίσει οτι δεν τελείωσα. Καινούργιο εύρημα στον μαστό. "Πρέπει γρήγορα να κάνουμε ογκεκτομή...". Πάλι αυτή η φωνή... Θεέ μου τι με περιμένει;

20 ήμερες μετά η απάντηση θετική. Καρκίνος in situ δεξιός μαστός... Όλα χάθηκαν μπροστά μου... Όμως όχι είναι στην αρχή θα πάει καλά !

Η  χαρά μου κράτησε 2 μήνες… Τέλος Νοεμβρίου πάλι αυτή η φωνή μου τρυπούσε το κεφάλι... "Διπλή μαστεκτομή". Αυτό ήταν έσπασα, λύγισα, έχασα τον κόσμο μου".

Επιμένω "Δεν θέλω να χάσω τη γυναικεία μου φιλαρέσκεια, όχι δεν θέλω" Προσπαθούν οι γιατροί μου... 'Αδικα νόμιζα ότι ήταν το τέλος του κόσμου καλύτερα να πεθάνω αυτή ήταν η απάντηση μου.

Άρχισα  να ζητώ άμεση αποκατάσταση όσο και να προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να με μεταπείσουν. Άρχισαν οι εξετάσεις το σώμα μου ήδη κουρασμένο.

Ήρθε η ώρα, 1 Μαΐου του 2015 δύσκολη μέρα δεν έκλεισα μάτι όλο το βράδυ... Αραγε θα τα κατάφερνα να βγω ζωντανή;

Μπαίνοντας  στο χειρουργείο ένιωθα οτι ξεκινά ο Γολγοθάς μου…άραγε τι με περιμένει;

Ακολούθησαν  δύσκολες μέρες…20 μέρες μετά η απάντηση της βιοψίας καρκίνος διηθητικός τρίτου σταδίου her2 θετικό.

Όχι  θεέ μου έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου αυτό ήταν δεν τη γλυτώνω… Περπατούσα στη Μεσογείων, ο αέρας έπαιρνε τα δάκρυα μου, από το χέρι με κρατούσε η κορούλα μου, αμίλητη, παγωμένη, ανέκφραστη δεν ήξερε αλλά κατάλαβε.

Νομίζω  οτι αυτό ήταν… το χεράκι της που με κρατούσε σφιχτά μου έδωσε δύναμη!

Ακολούθησαν χειρουργεία, χημειοθεραπείες, έχασα τα μαλλιά μου... Πόνος, θλίψη, πένθος, οργή, φόβος … δύναμη !!!!

2 χρόνια ένα δωμάτιο μόνη να κρύβω τον πόνο σιωπηλά... Ναι αυτό ήταν, σήκωσα ανάστημα στον καρκίνο, "Θα σε παλέψω φίλε μου εγώ θα κερδίσω".

Είμαι εδώ σήμερα ζωντανή...

Ξαναγεννήθηκα 1 Μαΐου του 2015! Η ζωή μου μετά τον καρκίνο είναι… διαφορετική, άλλαξα, δεν είμαι η ίδια, είμαι καλύτερη! Αυτή η περιπέτεια της ζωής μου με έφερε πιο κοντά στον ανθρώπινο πόνο!

Μέσα  από την περιπέτεια μου γνώρισα φίλους, έχασα φίλους, γνώρισα ανθρώπους με δύναμη ψυχής !!!!

Είμαι ιδρύτρια του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου! Καθημερινά κοντά στους καρκινοπαθείς μαζί με τους εθελοντές του συλλόγου!

Δεν  ξεχνώ αλλά ούτε και θέλω! Άρχισα να ζω ξανά από την αρχή! Μάζεψα τα κομμάτια μου γιατί εγώ είμαι πιο δυνατή απ’ αυτό!

Με  τη βοήθεια του Θεού και των ανθρώπων που με στήριξαν και με στηρίζουν είμαι εδώ!!!

Μαζί με την οικογένειά μου!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μου!».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ