Πέθανε στα 92 της χρόνια η Μπάρμπαρα Μπους- Συντετριμμένοι ο σύζυγος & ο γιος της πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και μητέρα του George Bush Jr έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών.

Πλήρης ημερών και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, απεβίωσε η Μπάρμπαρα Μπους. 

Μόλις μερικές ημέρες πριν, είχε γίνει γνωστό πως η γυναίκα που είδε τόσο τον σύζυγο, όσο και τον γιο της, ως προέδρους των ΗΠΑ, είχε αποφασίσει να διακόψει την ιατρική αγωγή που λάμβανε και να δέχεται μόνο παρηγορητική θεραπεία.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η οικογένειά της, με ανάρτηση του εκπροσώπου της, Jim McGrath, στο twitter.

«Η Μπάρμπαρα Μπους πέθανε σε ηλικία 92 ετών την Τρίτη 17 Απριλίου...» όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται ότι η Μπάρμπαρα Μπους είχε «ισχυρή αφοσίωση στην πατρίδα της και στην οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες».

Αναφέρεται, επίσης, ότι «ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως μιας θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία».

Η Μπάρμπαρα Πιρς γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1925 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και παντρεύτηκε με τον Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, σε ηλικία 19 ετών. Απέκτησαν έξι παιδιά, ανάμεσά τους τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους, τον πρόεδρο των ΗΠΑ από το 2001 ως το 2009, και τον Τζεμπ Μπους, κυβερνήτη της Φλόριντας από το 1999 ως το 2007 και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος των ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2016. Υπήρξε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ από το 1989 ως το 1993.

Ο Τζωρτζ και η Μπάρμπαρα Μπους ήταν παντρεμένοι 73 ολόκληρα χρόνια, ενώ ο πρώην πρόεδρος ήταν στο πλευρό της συζύγου του, κρατώντας της το χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε η Daily Mail.

Ο Τζεμπ Μπους ανήρτησε αμέσως στον λογαριασμό του στα social media ένα μήνυμα με το οποίο εκφράζει την «ευγνωμοσύνη» του ιδίου και της οικογένειάς του για τα μηνύματα «αγάπης και υποστήριξης προς τη μητέρα του» τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους τόνισε, με μήνυμά του, πόσο τυχερός νιώθει που ήταν μητέρα του η Μπάρμπαρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ