Πεντανόστιμη τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη από τον μοναδικό μας Άκη Πετρετζίκη!

Αυτή η συνταγή είναι δροσερή, ελαφριά και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Συστατικά
Για τη βάση

50 γρ. φιστίκια, θρυμματισμένα
170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη ή  και ντίνκελ
50 γρ. τριμμένη καρύδα
140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
100 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση

4 ασπράδια
70 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο
140 γρ. καρύδα, τριμμένη
450 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που είναι σαν θρυμματισμένη. Δεν την ζυμώνουμε πολύ.
Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση

Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.

Tip
Αν δε θέλουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το κανονικό!  

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.