Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια εκπληκτική συνταγή: Φτιάχνει υπέροχα Brownies διπλής σοκολάτας!

Πεντανόστιμα Brownies διπλής σοκολάτας για όλη την οικογένεια!

Συστατικά
Για τα brownies

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά μέτρια
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κακάο
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα brownies

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25x32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Σερβίρουμε απλώνοντας εναλλάξ τις κουβερτούρες με ένα κουτάλι και με φύλλα δυόσμου.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ