Πτώση Mirage - ΕΡΤ: Ψαράδες βρήκαν τη σορό του αδικοχαμένου πιλότου λέει ο δήμαρχος Σκύρου- Τα πιθανά αίτια της συντριβής

Ψαράδες εντόπισαν την σορό του 34χρονου χειριστή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ποια είναι τα πιθανά αίτια της συντριβής.

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Πολεμική Αεροπορία μετά την συντριβή του Mirage 2000-5, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου. Την σορό του άτυχου πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου εντόπισαν ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης μιλώντας στην "Πρώτη Είδηση" της ΕΡΤ, ανέφερε πως «ένα αλιευτικό εντόπισε μερικά από τα συντρίμμια. Ενεργοποιήθηκαν και οι γύρω περιοχές. Και επειδή δεν είχε πολλά μποφόρ, είχε πολλούς ψαράδες που είχαν βγει στη δουλειά τους. Οπότε μόλις το άκουσαν από τους ασυρμάτους κινητοποιήθηκαν στην περιοχή…».

Αναφερόμενος στα πιθανά αίτια της πτώσης του μαχητικού, ο  αντιπτέραρχος Κώστας Ιατρίδης, είπε μιλώντας στην "Πρώτη Είδηση" πως η χαμηλή νέφωση και η αφρικανική σκόνη αποτέλεσαν σοβαρό εμπόδιο για τον άτυχο πιλότο, καθώς είναι πολύ πιθανό να έπαθε παραίσθηση, κάτι που το παθαίνουν οι πιλότοι όταν βρίσκονται σε τέτοιες συνθήκες.

Όλες οι ενδείξεις φαίνεται, δε, πως συγκλίνουν στο λεγόμενο vertigo, ή χωρικό αποπροσανατολισμό.

Μιλώντας, δε, στο onalert.gr  έμπειροι διερευνητές, ανέφεραν πως ο λεγόμενος «χωρικός αποπροσανατολισμός» είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που παραμονεύει για τους πιλότους και δη αυτούς των μαχητικών αεροσκαφών.

Όπως ανέφεραν εάν η "βουτιά θανάτου" που διέγραψε το μαχητικό της πολεμικής μας αεροπορίας, οφειλόταν στο επονομαζόμενο «Vertigo» και την παραίσθηση που αυτό δημιουργεί, τότε ο 34χρονος σμηναγός λόγω αυτής νόμιζε ότι η κατεύθυνση που ακολουθούσε με βάση τα όργανα πλοήγησης δεν ήταν η σωστή και «διόρθωσε» την δήθεν λανθασμένη πορεία, με αποτέλεσμα να συντριβεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ