Σπύρος Σούλης: 7 υπέροχοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το χρώμα της Χρονιάς - Όλα μωβ!

Υπάρχει ένα χρώμα που φέτος θα το δούμε να συμπεριλαμβάνεται στην εσωτερική διακόσμηση πολλών σπιτιών.

Η φωτεινότητά του και οι αναρίθμητες αποχρώσεις του είναι ιδανικές για να φέρουν αυθεντικότητα, αισιοδοξία και μια ιδιαίτερη αισθητική στους χώρους στους οποίους χρησιμοποιείται. Το χρώμα αυτό δεν είναι άλλο από το μωβ.

Μπορεί η σκέψη του να διακοσμήσετε με μωβ να σας φαίνεται κάπως… τρομακτική, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έντονο χρώμα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.
Προσεγγίστε το ανάλαφρα

Ακόμα και αν το μωβ δεν είναι το χρώμα σας, μπορείτε να το εντάξετε στον χώρο σας με μια ανάλαφρη διάθεση και είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσετε. Επιλέξτε μια ταπετσαρία με ενδιαφέρον μοτίβο και επενδύστε έναν τοίχο, όπως συμβαίνει σε αυτό το μπάνιο. Ο συνδυασμός με το ξύλο και με τις χρυσές πινελιές είναι πραγματικά μοναδικός.

Δημιουργήστε ένταση

Επιτρέψτε στο έντονο μωβ να δημιουργήσει ένταση και δραματικότητα στον χώρο σας. Ενσωματώστε το αποφασιστικά μέσα από κάποιο έπιπλο, όπως συμβαίνει με αυτές τις υπέροχες καρέκλες. Το φωτιστικό και οι κουρτίνες βοηθάνε να υπάρξει το υπέροχο αυτό χρώμα αρμονικά στον χώρο, ενώ το λευκό χαλί δημιουργεί έντονη αντίθεση και το αναδεικνύει.

Συνδυάστε το με το γκρι

Το να βρείτε ένα συμπληρωματικό χρώμα για το μωβ ίσως σας φαίνεται δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως στο αντίθετο άκρο της παλέτας χρωμάτων βρίσκεται το κίτρινο, αλλά αυτός θα ήταν ένας δύσκολος συνδυασμός για την εσωτερική διακόσμηση. Από την άλλη το γκρι είναι ένα χρώμα με το οποίο είναι δύσκολο να κάνετε λάθος. Ο συνδυασμός του μωβ και του γκρι δημιουργεί μια πραγματικά κομψή ατμόσφαιρα.

Πάρτε τον δρόμο των… λουλουδιών

Αν μάθαμε ένα πράγμα τη χρονιά που μας πέρασε είναι πως τα λουλούδια είναι πολλά περισσότερα από διακόσμηση της τελευταίας στιγμής: λειτουργούν ως έργα τέχνης στον χώρο. Προτιμήστε τα αν δεν θέλετε μια μακρόχρονη δέσμευση με το μωβ. Τι πιο εύκολο, λοιπόν, από λίγα μωβ λουλούδια σε ένα όμορφο βάζο;

Βάλτε μια μικρή πινελιά

Για όσους από εσάς πιστεύετε πως οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά επιλέξτε να βάλετε μόνο μια μικρή πινελιά μωβ σε κάποιον χώρο. Ένα φωτιστικό, ένα ή δυο μαξιλάρια, ένα διακοσμητικό αντικείμενο ή ένα έργο τέχνης αρκούν για να εντάξετε το πολύ όμορφο αυτό χρώμα στην καθημερινότητά σας.

Σκεφτείτε με αποχρώσεις

Για να εισάγετε χωρίς ένταση το μωβ στο σπίτι σας, επιλέξτε 2-3 αποχρώσεις του και συνδυάστε τις μεταξύ τους. Στο παρακάτω υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, το μωβ του τοίχου συνδυάζεται πολύ αρμονικά με τα σεντόνια του κρεβατιού. Μάλιστα τα σεντόνια δεν είναι και καθόλου δεσμευτικά αφού ανά πάσα στιγμή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε.

Αγκαλιάστε το πραγματικά

Τέλος, αν είστε τολμηροί και έχετε αποφασίσει πως θέλετε να κάνετε το μωβ χρώμα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μη διστάσετε να το επιλέξετε ως βασικό χρώμα για τους τοίχους σας. Διατηρήστε το πάτωμα και το ταβάνι σε ανοιχτές αποχρώσεις και αφήστε το να αγκαλιάσει τα έπιπλα και τη διακόσμησή σας!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ