Δυναμιτίζει το κλίμα ο Τραμπ: «Ετοιμάσου Ρωσία, για πυραύλους στη Συρία...»

Μέσω twitter ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε για την επερχόμενη απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε στη Συρία.

Η διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το θέμα της Συρίας σκληραίνει, ενώ η πιθανότητα για αεροπορικές επιθέσεις της Δύσης μεγαλώνει, ως απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, για την οποία ευθύνεται, όπως πιστεύεται, το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

O Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δυναμίτισε το κλίμα με μήνυμά του στο twitter, προειδοποιώντας την Ρωσία για επίθεση στη Συρία.

«Η Ρωσία ορκίζεται ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλους με στόχο την Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται (οι πύραυλοι), νέοι, ωραίοι και "έξυπνοι"! Δεν πρέπει να είστε εταίροι με ένα Κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέρια και το απολαμβάνει!» αναφέρει στο μήνυμα του ο Τραμπ.

Στη συνέχεια, δε, με νέο tweet του, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να "διασκεδάσει" τις εντυπώσεις, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας.

«Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι σήμερα χειρότερες από ποτέ κι αυτό περιλαμβάνει και τον Ψυχρό Πόλεμο. Δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η Ρωσία μας χρειάζεται να τη βοηθήσουμε με την οικονομία της, κάτι που θα ήταν πολύ εύκολο να το κάνουμε. Χρειάζεται να συνεργαστούν όλες οι χώρες. Μήπως να σταματήσουμε την κούρσα εξοπλισμών;»

Απαντώντας στις απειλές Τραμπ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα τόνισε «Οι έξυπνοι πύραυλοι θα έπρεπε να κατευθύνονται προς τους τρομοκράτες κι όχι τη νόμιμη κυβέρνηση [της Συρίας], η οποία επί αρκετά χρόνια τώρα μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της».

Συμπλήρωσε, δε, «Γνωρίζουν οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ ότι έξυπνοι πύραυλοι πρόκειται να καταστρέψουν όλες τις αποδείξεις χρήσης χημικών όπλων στο σημείο; Ή μήπως είναι αυτό το σχέδιο- να καλύψουν όλα τα ίχνη αυτής της χαλκευμένης επίθεσης με πλήγματα έξυπνων πυραύλων, ώστε να μην έχουν οι διεθνείς επιθεωρητές στοιχεία να αναζητήσουν».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ