Δραματικές εξελίξεις: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο και 7 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο

Περίπου 6.500 ναύτες στέλνονται με το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman στην ανατολική Μεσόγειο.

"Η ομάδα κρούσης του USS Harry S. Truman θα επιχειρεί στις περιοχές ευθύνης του 5ου και του 6ου Στόλου, πραγματοποιώντας επιχειρήσεις ασφάλειας στη θάλασσα και προσπάθειες συνεργασίας πάνω στην ασφάλεια της περιοχής, μαζί με συμμάχους και εταίρους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το αεροπλανοφόρο σαλπάρει σήμερα, Τετάρτη και ανοιχτά της Συρίας θα βρει το αντιτορπιλικό«USS Donald Cook. Τα αντιτορπιλικά USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut θα συνοδεύουν το αντιτορπιλικό, όπως και το καταδρομικό USS Normandy. Αργότερα, σε αυτό τον στόλο θα προστεθούν τα αντιτορπιλικά USS The Sullivans και USS Jason Dunham.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, πρόκειται για μια τακτική, προγραμματισμένη αποστολή. Ωστόσο, αυτή λαμβάνει χώρα στον απόηχο της φερόμενης επίθεσης με χημικά στη Συρία και ενώ οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης Άσαντ.

"Συναγερμός" από τον Eurocontrol προειδοποιεί για τις προσεχείς 72 ώρες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε χθες, Τρίτη τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ