Νέο επεισόδιο με Τουρκία στη Ρω: Στα 200 μέτρα πέταξαν με το ελικόπτερο - Πυροβόλησαν στον αέρα οι Έλληνες στρατιώτες

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση, όπως επίσης εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού.

Μια νέα πρόκληση από την Τουρκική πλευρά φαίνεται πως σημειώθηκε τη χθεσινή νύχτα.

Ειδικότερα, ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση σε ύψος 200 μέτρων πάνω από τη Ρω με διάθεση ενδεχομένως να ελέγξει τα αντανακλαστικά και το είδος της αντίδρασης της ελληνικής φρουράς

Αμέσως μετά από το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης. Πρόκειται σαφώς για μια επικίνδυνη κλιμάκωση μιας και υπήρξαν παρόμοιες πτήσεις κοντά στην Ρω τα προηγούμενα 24ωρα που ίσως αποτελούσαν τον “προπομπό” της ενέργειας.

Σύμφωνα με το onalert.gr, το γεγονός μάλιστα ότι οι Τούρκοι επέλεξαν να πλησιάσουν και να κάνουν χαμηλή πτήση νύχτα (22:30 – 23:30) με ελικόπτερο κατά πολλούς μοιάζει με πρόβα νυχτερινής καταδρομικής. Το σενάριο δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο καθώς κανείς δεν μπορεί πλέον να γνωρίζει τις προθέσεις των Τούρκων από τη στιγμή που μοιάζουν να επιχειρούν να δουν την αντίδραση της ελληνικής φρουράς σε μια διείσδυση ελικοπτέρου τη νύχτα.

Σε ό,τι αφορά στο επεισόδιο και στο είδος της αντίδρασης της ελληνικής φρουράς στη νήσο Ρω, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε χρήση πυρών. Η απάντηση της φρουράς ήταν ωστόσο τέτοια που να στέλνει σαφές μήνυμα προς το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου, αλλά να μην διακινδυνεύει κατάρριψή του. Με άλλα λόγια έπεσαν προειδοποιητικές βολές, αλλά σε ικανή απόσταση από το τουρκικό ελικόπτερο.

Όπως προβλέπεται διεθνώς η φρουρά αφού αντιλήφθηκε το ελικόπτερο και αφού “τσέκαρε” ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη πτήση στην περιοχή έριξε προειδοποιητικές βολές με τροχιοδεικτικά πυρά ώστε να καταλάβει το πλήρωμα ότι πλησιάζει σε απαγορευμένη περιοχή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ