Καναδός γιατρός κατηγορείται πως έβαλε το δικό του σπέρμα σε 11 γυναίκες με εξωσωματική

11 πελάτισσες του Καναδού γιατρού κατέθεσαν αγωγή εναντίον του.

Μία απίστευτη καταγγελία έγινε στον Καναδά!

Ένας γιατρός, ειδικός στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα σε εξωσωματική γονιμοποίηση 11 πελατισσών του.

Οι γυναικές αυτές κατέθεσαν ομαδική αγωγή στην οποία αναφέρεται ότι ο γυναικολόγος προέβη σε αυτή την πράξη χωρίς εκείνες να το γνωρίζουν ή να έχουν συναινέσει.

Η αγωγή εις βάρος του δρα Νόρμαν Μπάρουιν κατατέθηκε πρώτα από μια οικογένεια στην Οτάβα, το 2016, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο διακεκριμένος γιατρός είχε χρησιμοποιήσει το σπέρμα του--αντί για εκείνο του πατέρα της οικογένειας--για την εξωσωματική γονιμοποίηση της μητέρας της οικογένειας, η οποία το 1990 γέννησε ένα κοριτσάκι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Νταβίνα και ο Ντάνιελ Ντίξον είχαν επισκεφθεί τον Μπάρουιν το 1989 και έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση η Νταβίνα έφερε στον κόσμο την κόρη τους Ρεβέκα.

Έπειτα από δύο δεκαετίες και πλέον, ένας οικογενειακός γιατρός ο οποίος κλήθηκε να τους απαντήσει πώς γίνεται δύο γονείς με γαλάζια μάτια να έχουν αποκτήσει μια κόρη με καστανά, πρότεινε να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις. Από αυτές προέκυψε ότι ήταν αδύνατο ο Ντάνιελ Ντίξον να είναι ο βιολογικός πατέρας της Ρεβέκα, όπως προκύπτει από δικαστικά έγγραφα. Ακολούθησε εξέταση DNA, τα αποτελέσματα της οποία επιβεβαίωσαν τους φόβους του Ντίξον.

Εξετάσεις DNA που έγιναν στη συνέχεια συνέκριναν το γενετικό υλικό της Ρεβέκα με εκείνο μιας άλλης γυναίκας, η οποία είχε πληροφορηθεί από τον ίδιο τον γιατρό ότι ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι δύο γυναίκες "ήταν ετεροθαλείς αδελφές από τον ίδιο βιολογικό πατέρα", σύμφωνα πάντα με τα δικαστικά έγγραφα.

Κατά τους μήνες που ακολούθησαν, οι δικηγόροι της οικογένειας πληροφορήθηκαν από τουλάχιστον 150 άλλα πρόσωπα για το ενδεχόμενο να έχουν πέσει και εκείνα θύματα του ίδιου γιατρού, από τα τέλη της δεκαετίας του 70'.

Σύμφωνα, δε, με τις εξετάσεις DNA, προκύπτει πως 11 άνθρωποι, οι γονείς των οποίων είχαν υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο ιατρείο του Μπάρουιν, είναι βιολογικά παιδιά του, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ