Το Reuters παρουσιάζει αφιέρωμα για την 15ετη απουσία του Σαντάμ Χουσείν - "Τουλάχιστον τώρα, δεν χρειάζεται να αυτολογοκρινόματε..."

Ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν για χρόνια πρόεδρος του Ιράκ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε δύο πολέμους. Επιτέθηκε αρχικά στο Ιράν και έπειτα στο Κουβέιτ, το 1990.

Στο πρακτορείο Reuters μίλησε o πρόεδρος της ένωσης των ιρακινών φωτογράφων, Goran Tomasevic.

"Πριν από το 2003 δεν μπορούσαμε να κάνουμε μία ανοιχτή συζήτηση σε ένα καφέ της Βαγδάτης, χωρίς να ανησυχούμε εάν κάποιος θα πάει να δώσει πληροφορίες για εμάς  ή εάν ένας από εμάς θα δώσει πληροφορίες για τον άλλο...Τουλάχιστον τώρα, δεν χρειάζεται να αυτολογοκρινόματε", ανέφερε μέσα σε όλα ο Goran.

Όπως υποστηρίζουν οι κατοίκους στην πρωτεύουσα του Ιράκ, η κατάσταση έχει βελτιωθεί μιας και οι στατιστικές δείχνουν ότι περιορίζονται τα περιστατικά που απαιτούν επέμβαση των αρχών ασφαλείας. Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε επί χρόνια έχει αρθεί από το 2015, επιτρέποντας και σε ορισμένα εστιατόρια να λάμψουν στις ακριβότερες συνοικίες.

Ο Μουσταφά Γιουνές,  27χρονος υπάληλος φαρμακείου, τονίζει στο Reuters πως "Μέχρι το 2003 απλώς προσπαθούσαμε να επιβιώσουμε" προσθέτοντας ότι έχασε δύο αδελφούς του στη διάρκεια των βομβαρδισμών. "Αλλά τώρα, για πρώτη φορά, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε για το μέλλον..."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ