Πάσχα στην Αθήνα; Φροντίστε να περάσετε υπέροχα με 5 special προτάσεις!

Τι κι αν έμεινες στην πόλη; Δεν είναι λίγες οι επιλογές που έχεις...

Ένας μαγικός κήπος στο River West

Ένας παραμυθάς και ένας μουσικός από το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών δίνουν πασχαλινό αέρα στον κήπο του εμπορικού κέντρου River West με το πρόγραμμα «Πάσχα σαν Παραμύθι», στη λεωφόρο Κηφισού. Μέχρι τις 7 του μηνός, ένα ειδικό πρόγραμμα με μουσικές, παραμύθια και παιχνίδι από ερμηνευτές, χορευτές, παιδαγωγούς, παραμυθάδες κά περιμένει τους επισκέπτες.

Όσο οι μελωδίες από άρπα με την Ερσίλια Μίκρου θα ντύνουν μουσικά τα events στον πρώτο όροφο και ένας γλυκύτατος μεγάλος κούνελος θα βολτάρει ανάμεσα στον κόσμο, το τρίτο επίπεδο θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με ένα εργαστήρι πασχαλινού αυγού. 

Κυνήγι πασχαλινού θησαυρού στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Συνεχίζοντας κάθε μέρα το πασχαλινό πρόγραμμα με θρησκευτικές τζαζ συνθέσεις και μελοποιημένο Ρίτσο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δίνει ραντεβού με μικρούς και μεγάλους ακόμη και το Μεγάλο Σάββατο. Στις 11 το πρωί, παιδιά και γονείς μεταμορφώνονται σε ντετέκτιβ, φτιάχνουν ομάδες και αναζητούν παρέα τον κρυμμένο πασχαλινό θησαυρό μέσα στις εκτάσεις του Πάρκου, απολαμβάνοντας την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα με μπόλικη διάθεση ανακάλυψης και παιχνιδιού. 

Πολυπολιτισμική Ανάσταση στο κέντρο της πόλης

Πλάι σε έναν ορθόδοξο ναό, στο Πολύγωνο, βρίσκεται το μοναδικό αιθιοπικό εκκλησάκι των Αθηνών (Μπόχαλη 12) και συγκεντρώνει σε κάθε τελετή τους ορθόδοξους από την αφρικανική χώρα για πάνω από μία εικοσαετία. Από τις 8 το απόγευμα, οι λευκοντυμένοι πιστοί υμνούν και χορεύουν στον ρυθμό των κρουστών σε ένα τελετουργικό γλέντι που κρατά μέχρι πρωίας και αποπνέει ένντονο εσάνς μυστικισμού.

Από την άλλη, η Ρώσικη εκκλησία των Αθηνών (Σουρή 1) φυλάσσει εδώ και αιώνες το αυθεντικό θρησκευτικό τελετουργικό το Μ. Σάββατο, ψέλνοντας στα ρωσικά. Οι πιστοί καταφθάνουν με καλάθια γεμάτα με πασχαλινά εδέσματα για να τα διαβάσει ο ιερέας, ενώ οι εικόνες του ναού στολίζονται με υφάσματα καθ’ όλη τη Μεγάλη εβδομάδα. Τέλος, μία από τις αρμένικες εκκλησίες των Αθηνών βρίσκεται στο Ψυρρή (Τυρναβίτου), δίνοντας από νωρίς ραντεβού το Μ. Σάββατο, στις 9 μ.μ.

Κατάνυξη στο πλακιώτικο «χωριό»

Κρυμμένες μέσα στα καλντερίμια της Πλάκας, βρίσκονται αρκετές εκκλησίες που εθιμοτυπικά συναντιούνται στην πένθιμη περιφορά της Μεγάλης Παρασκευής: οι Άγιοι Ανάργυροι στα Αναφιώτικα –εκεί που πριν από αρκετά χρόνια βρισκόταν ο ναός της θεάς Αφροδίτης–, η Παναγία της Γρηγορούσας, ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παντανάσσης, ο Άγιος Νικόλαος του Ραγκαβά, η Αγία Αικατερίνη.

Το βράδυ της Ανάστασης είναι το πρώτο σημείο της Αθήνας που φωτίζεται από το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα και η ατμόσφαιρα της ανάστασης πλημμυρίζει τα πλακόστρωτα στενά, τόσο εντός αλλά και εκτός των Αθηνών.

Αναστάσιμες καμπάνες με πανοραμική θέα

Μπορεί το υψόμετρο των 300 περίπου μέτρων του Λυκαβηττού να αποθαρρύνει μερικούς από τη γνωστή-άγνωστη ανάβαση στο κέντρο της πόλης, όμως η εμπειρία της Ανάστασης στις δύο εκκλησίες του λόφου ανταμείβει τον κάθε επισκέπτη.

Όπως αναφέρει το Αθηνόραμα, από τη μία ο αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής Αϊ-Γιώργης στη θέση του αρχαίου ναού του Ακραίου Δία και από την άλλη το άγνωστο εκκλησάκι των Αγίων Ισίδωρων βασιλικού ρυθμού, κολλημένο στη δυτική πλευρά του βράχου, προσφέρουν την ιδανική θέα στην Αθήνα, με τον ουρανό της να γεμίζει από πολύχρωμα βεγγαλικά την ώρα της Ανάστασης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ