Ποια είναι τα μυστικά της συνύπαρξης για παιδιά και κατοικίδια - Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

Έχετε αποφασίσει να πάρετε κατοικίδιο αλλά έχετε κάποιους προβληματισμούς αναφορικά με τη συνύπαρξη του με το παιδί;

Το mother.gr καταγράφει όσα πρέπει να προσέξετε για να κυλήσουν όλα ομαλά:

Ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα, μην αφήσετε ούτε λεπτό το παιδί μόνο του με το κατοικίδιο, γιατί η συνύπαρξή τους μπορεί να γίνει επικίνδυνη.

Λίγο ότι το κατοικίδιο είναι μικρό και ανεκπαίδευτο, λίγο ότι κάτι θα κινήσει το ενδιαφέρον του παιδιού στο ζωάκι και θα το πειράξει, δεν αργεί να γίνει το κακό.

Μέχρι να εξοικειωθεί το παιδί με το κατοικίδιο, θα του δείχνετε στην πράξη τι μπορεί να κάνει και τι όχι για να αποφευχθούν τα απρόοπτα. Φυσικά θα χρειαστεί να επαναλάβετε τα ίδια πράγματα αρκετές φορές μέχρι να τα εμπεδώσει το παιδί.

Από τη στιγμή που έχετε αποφασίσει να έχετε το κατοικίδιο σε μόνιμη βάση μέσα στο σπίτι, δημιουργήστε ένα χώρο όπου θα μπορεί να απομονώνεται είτε για να κυκλοφορεί ελεύθερα το παιδί μέσα στο σπίτι, είτε για να ξεκουράζεται το ζωάκι. Και βέβαια θα πρέπει να ενημερώσετε το παιδί πως όταν το κατοικίδιο βρίσκεται εκεί, δεν πρέπει να το ενοχλεί.

Εκτός από τη δέουσα συμπεριφορά του παιδιού απέναντι στο κατοικίδιο, χρήσιμο είναι να φροντίζετε από κοινού το κατοικίδιο για να συνδυάσει το τελευταίο θετικά την παρουσία του παιδιού. Με τον καιρό, το κατοικίδιο θα απολαμβάνει και θα επιζητεί οικειοθελώς τη φροντίδα του παιδιού.

Τέλος, καλό είναι να κρατάτε προληπτικά μακριά το παιδί από το κατοικίδιο όταν ένα από τα δύο μέρη είναι ανόρεκτα. Ούτε θα απολαύσουν ο ένας την παρέα του άλλου και μπορεί να υπάρξει αχρείαστη ένταση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ