Ο Καλαματιανός σεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου: 2 αστέρια Michelin με το εστιατόριό του στη Βιέννη- Ουρές οι Αυστριακοί

Ένας 36χρονος Ελληνοαυστριακός έχει κατακτήσει την Βιέννη!

Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου δεν είναι μια απλή περίπτωση ανθρώπου.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα από την πλευρά του Έλληνα πατέρα του και από την Αυστρία από την πλευρά της μητέρας του, γεννήθηκε στο Γκρατς πριν από 36 χρόνια.

Στο σπίτι μαγείρευαν τόσο αυστριακές, όσο και ελληνικές συνταγές και έτσι ο Κωνσταντίνος- Αλέξανδρος Φιλίππου, όπως είναι το πλήρες όνομά του, δεν άργησε να ανακαλύψει την κλίση του.

«Οι δύο κόσμοι όπου μεγάλωσα αποτυπώνονται στα πιάτα που δημιουργώ. Μαζί ή σε ένα δημιουργικό ντουέτο. Εμπνευσή μου είναι η ίδια η ζωή. Μια ωραία κουβέντα, μια βόλτα στον δρόμο ή στο δάσος, η τέχνη, η αρχιτεκτονική. Τα πάντα είναι έμπνευση. Οι ρίζες μου βρίσκονται σε όλα τα πιάτα μου. Για παράδειγμα, η ελληνική πασχαλινή σούπα (σ.σ. μαγειρίτσα), που είναι παρόμοια με την αυστριακή beuschel, είναι από τα πιάτα που μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω» ανέφερε ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό Olive.

Το 2013, ο Κωνσταντίνος ανοίγει το εστιατόριο που φέρει το όνομά του (Konstantin Philippou), το οποίο στο πρώτο κιόλας επτάμηνο λειτουργίας του βραβεύεται με τρεις Σκούφους από τον οδηγό Gault & Millau.

Στον πρώτο χρόνο ακολούθησε η βράβευση από τη Michelin, που του απέδωσε το πρώτο του αστέρι.

Δύο χρόνια αργότερα, ακολουθεί το wine bistro «O Boufés», το οποίο ο ίδιος χαρακτηριζεί "γαστρονομική παιδική χαρά".

Η πορεία είναι συνεχώς ανοδική για τον ταλαντούχο Ελληνοαυστριακό σεφ.

Μάλιστα, φέτος κατέκτησε το δεύτερο αστέρι Michelin του, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην μαγειρική, όχι μόνο στην Αυστρία πλέον, αλλά και παγκοσμίως!

Συνεχώς στο πλευρό του η σύζυγός του, Μανουέλα, τον στηρίζει σε κάθε του εγχείρημα.

Ενώ οι Αυστριακοί κάνουν ουρές για να δοκιμάσουν τα best seller πιάτα του, που είναι άκρως ελληνικά, όπως γαρίδες σαγανάκι, μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο κ.α.

Η επιθυμία του είναι να ανοίξει ένα εστιατόριο και επί ελληνικού εδάφους, ενώ ως προς την τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια και θέλει τους σεφ σε ρόλο... σταρ, ο ίδιος είχε πει στο Olive «Εχει πλάκα! Δεν μπορούν όμως όλοι να το διαχειριστούν ανάλογα. Αυτοί που θέλουν να “παίξουν” σίγουρα πρέπει να το κάνουν. Στην τελική, το πιο σημαντικό σε όλα όσα κάνουμε είναι να είμαστε αυθεντικοί δείχνοντας τον πραγματικό εαυτό μας».

Σίγουρα πρόκειται για έναν σταρ της μαγειρικής, που έχει να δείξει πολλά ακόμη...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ