Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για το "θρίλερ" με την ομηρία στη Θεσσαλονίκη: Ήταν βίαιος & απέσπασε 81.000 ευρώ από τα ξαδέλφια του o 58χρονος

Οι λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υπόθεσης σοκάρουν.

Μία απίστευτη ιστορία εκτυλισσόταν τους τελευταίους μήνες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Ένας 58χρονος δημοτικός υπάλληλος και πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Ωραιοκάστρου είχε απαγάγει τον 47χρονο ξάδερφό του και την 48χρονη ξαδέρφη του στα τέλη του περασμένου Ιουλίου από την περιοχή των Σερρών, όπως αναφέρει το protothema.gr



Όλους αυτούς τους μήνες ο 58χρονος άντρας κρατούσε φυλακισμένα τα δύο ξαδέλφια του - πληροφορίες κάνουν λόγο για Αμεα - έχοντας ως απώτερο σκοπό να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. 

(Photo: focusfm.gr)



Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 58χρονος ήταν ιδιαίτερα βίαιος απέναντί τους και κάθε πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του, προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τη φυλακή τους, τους κρατούσε δεμένους με χειροπέδες στα χέρια και καλώδια στα πόδια.



Ο φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα πάλι με αστυνομικές πηγές, ανάγκαζε τον 47χρονο με την απειλή βίας, να μεταφέρει χρηματικά ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό αλλά και στης 23χρονης κόρης του, η οποία ζει μόνιμα στο Λονδίνο. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως μέχρι και σήμερα έχει καταφέρει να αποσπάσει από τα ξαδέλφια του συνολικά 81.000 ευρώ.



Ο 58χρονος δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη τα ξημερώματα από τους άντρες του τμήματος ασφαλείας του δήμου Ωραιοκάστρου και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.



Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως βρέθηκε στις Σέρρες στις 27 Ιουλίου 2017 μαζί με την 23χρονη κόρη του και μία αλλοδαπή γυναίκα. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ολοκληρώθηκε και η έρευνα των Αρχών στο διαμέρισμα που είχε μετατρέψει σε φυλακή για τους συγγενείς του.



Τέλος να σημειωθεί πως σε βάρος του ίδιου και της 23χρονης κόρης του έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό:

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, υπόθεση αρπαγής, ληστείας και εκβίασης σε βάρος 47χρονου και 48χρονης (αδέρφια) ημεδαπών.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 58χρονος ξάδερφος τους, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος της 23χρονης κόρης του και ακόμη μίας συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο 47χρονος και κατήγγειλε ότι μαζί με την 48χρονη αδερφή του κρατούνται παρά τη θέληση τους σε οικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας μετέβησαν στην εν λόγω οικία, όπου εντόπισαν τα δύο αδέρφια, ενώ έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και ο 58χρονος ξάδερφος τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, τέλη Ιουλίου του 2017, οι παθόντες επιβιβάστηκαν σε όχημα του 58χρονου, όπου ο δράστης με την 23χρονη κόρη του και μία ακόμη συνεργό τους, τους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και άσκηση βίας και τους μετέφεραν στην οικία του στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Έκτοτε, ο 58χρονος κρατούσε δεσμευμένα τα δύο αδέρφια και μετέβαινε συχνά σε διάφορα τραπεζικά υποκαταστήματα μαζί με τον 47χρονο, όπου, ο τελευταίος, με την απειλή βίας μεταβίβαζε χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς του δράστη και της 23χρονης κόρης του. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ