Χριστίνα Γκόλια: «Πρέπει όταν πληγώνεσαι να βρίσκεις τη δύναμη να συγχωρείς για να επουλώσεις τις πληγές σου» (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου της single η Χριστίνα Γκόλια μιλά για την στροφή στην καριέρα της και για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη ζωή της

Τη Χριστίνα Γκόλια το ευρύ κοινό την γνωρίζει από την επιτυχημένη συμμετοχή της ως ηθοποιού σε πολύ γνωστές και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το «Κωνσταντίνου και Ελένης», το «Πενήντα-Πενήντα» , το «Τα παιδιά της Νιόβης», το «Καλημέρα Ζωή» και πολλές άλλες.

Έχοντας διαγράψει μια σημαντική πορεία στην τηλεόραση και στο θέατρο η Χριστίνα σκέφτηκε ότι «ο κύκλος έκλεισε» και έκανε στροφή στο τραγούδι.

Ανάμεσα στα πολύ επιτυχημένα πράγματα που έκανε στο τραγούδι , η διασκευή του πολύ αγαπημένου ρετρό τραγουδιού «Χαρά μου».

Μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι «Δεν φοβάμαι να ζήσω» που εγκαινιάζει τη συνεργασία της Χριστίνας με τη «Heaven» . Με την αφορμή αυτή τη συναντήσαμε για να μας μιλήσει για το νέο τραγούδι, και φυσικά για τα μελλοντικά σχέδια της.

Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας λέει ότι μια από τις δυσκολίες που συνάντησε στην καριέρα της ήταν η σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε, μας εμπιστεύεται ποιες ήταν οι στιγμές στη ζωή της που την πλήγωσαν πολύ και μας αποκαλύπτει ότι ήδη έχει αρχίσει κάποιες συνεργασίες με ξένους συνθέτες που ίσως την οδηγήσουν στην καριέρα εκτός συνόρων που ονειρεύεται.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

Χριστίνα μόλις κυκλοφόρησε το τραγούδι «Δεν φοβάμαι να ζήσω», μίλησε μας γι’ αυτό.

Είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι. Κυκλοφόρησε από τη Heaven, πριν από ένα μήνα. Τους στίχους τους έχει γράψει η Ρεβέκα Ρούσση, και τη μουσική ο Λάκης Παπαδόπουλος. Είναι ένα φρέσκο τραγούδι χαρούμενο, σε ρυθμό swing και είναι το πρώτο single που κυκλοφορώ με την Heaven. Η συνεργασία με τη Heaven θα έχει συνέχεια. Πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο album με τραγούδια ελληνικά και ξένα.

 

Είχες μια σημαντική πορεία έως τώρα σαν ηθοποιός. Έχεις παίξει σε πολλές γνωστές τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αλλάξεις «γραμμή πλεύσεως», να αφήσεις την υποκριτική και να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Απλά ολοκληρώθηκε ένας κύκλος μέσα μου σε σχέση με το θέατρο και με την τηλεόραση και ήθελα να γυρίσω τη σελίδα γιατί ένιωθα ότι στο τραγούδι έχω να δώσω κάποια πράγματα καινούργια από μένα τα οποία ήθελα να τα βιώσω. Ούτως ή άλλως από μικρή μου άρεσε και το τραγούδι και το θέατρο. Έτσι σκέφτηκα ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει να τα κάνω και τα δύο. Έτσι έκλεισε ο ένας κύκλος άνοιξε ο άλλος.

 

Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να παίξεις σε ένα μιούζικαλ; Έτσι να συνδυάσεις και υποκριτική και τραγούδι;

Είναι το ιδανικό μου αυτό. Και ελπίζω να το υλοποιήσω.

 

Έχεις κάνει μια ωραία διασκευή σε ένα παλιό τραγούδι το «Χαρά μου». Πες μας γι’ αυτό. Σε «φόβισε» η ιδέα να αγγίξεις ένα αριστούργημα; Με την έννοια ότι έχει ένα ρίσκο να αγγίζουμε κάτι τόσο επιτυχημένο.

Το «Χαρά μου» είναι ένα παλιό τραγούδι που το είχε ερμηνεύσει αρχικά ο Σώτος Παναγόπουλος , σε μουσική Τάκη Μωράκη και στίχους Κώστα Πρετεντέρη & Γιώργου Οικονομίδη. Ο λόγος που έκανα τη διασκευή είναι γιατί είμαι συναισθηματικά δεμένη μαζί του. Μου το τραγουδούσε η γιαγιά μου όταν ήμουνα μικρή. Και ήθελα να διασκευάσω ένα ωραίο παλιό τραγούδι. Και σκέφτηκα ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να διασκευάσω ένα τραγούδι το οποίο αγαπώ κι είναι συνδεδεμένο με αγαπημένες στιγμές από τα παιδικά μου χρόνια. Οπότε όταν ξεκίνησα να το κάνω, δεν ένιωσα φόβο ένιωσα πολύ μεγάλη χαρά που θα πω το τραγούδι με το οποίο με νανούριζε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή. Και ξεκίνησα να το κάνω με την καρδιά ενός μικρού παιδιού, με καρδιά «ανοιχτή» και με αγάπη πολλή και χαρά. Δεν σκέφτηκα τη σύγκριση, σκέφτηκα μόνο ότι ήθελα να το «καταθέσω».

 

Υπάρχουν κάποιες τραγουδίστριες ξένες ή Ελληνίδες που θαύμαζες και θα έλεγες ότι άσκησαν κάποια επιρροή σε εσένα;

Ελληνίδα τραγουδίστρια που λάτρευα και λατρεύω είναι η Τάνια Τσανακλίδου. Τη θεωρώ σπουδαία ερμηνεύτρια , «φωνάρα». Έχουμε και κάτι κοινό. Μια «συγγένεια» και η Τάνια ήταν σε μια δραματική σχολή και έχει μια θεατρικότητα όταν βρίσκεται στη σκηνή και την αγαπώ. Είναι πάρα πολλές αυτές που αγαπώ αλλά η Τάνια για μένα είναι το ιδανικό μου. Σε ό,τι αφορά τις ξένες τραγουδίστριες μου αρέσουν επίσης αρκετές. Μου αρέσουν πάρα πολύ η Έιμι Γουάινχαουζ και η Αντέλ από τις πιο καινούργιες. Από τις πιο παλιές μου άρεσε η Νάνσι Σινάτρα και λάτρευα τη Ρίτα Χέιγουορθ που συνδύαζε επίσης την υποκριτική με το τραγούδι. Ιδίως τις ζωντανές ερμηνείες τραγουδιών της Χέιγουορθ.

 

Συνάντησες εμπόδια στην καριέρα σου; Δέχθηκες πόλεμο;

Πόλεμο ανοιχτό δεν νιώθω ότι δέχθηκα ποτέ. Δεν το βίωσα ποτέ αυτό. Τώρα κάποιες «τρικλοποδιές» και κάποια «πισώπλατα μαχαιρώματα» δέχθηκα όπως όλοι. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι ήταν κάτι τραγικό που μου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Περισσότερο μπορώ να πω ότι δέχθηκα κατά διαστήματα σεξουαλική παρενόχληση. Ιδιαίτερα όταν ήμουν πιο μικρή . Κάποιοι σκηνοθέτες και παραγωγοί με «φλέρταραν» και εμμέσως πλην σαφώς μου έδιναν να καταλάβω ότι δεν θα πάρω το ρόλο αν δεν πάω μαζί τους στο κρεβάτι.

Πως αντέδρασες σε αυτό;

Φυσικά αρνήθηκα, όσο πιο διακριτικά και κομψά μπορούσα. Προτίμησα να «χάσω» τη δουλειά. Δεν ήθελα να προχωρήσω με αυτόν τον τρόπο. Ήθελα να προχωρήσω με την αξία μου.

Ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή σου; Που σε πλήγωσαν;

Είχα μία σχέση με κάποιον άνθρωπο του μουσικού χώρου που είχε εθισμό στο αλκοόλ. Ήταν μια πολύ δυνατή σχέση με πολλές εντάσεις που με ταλαιπώρησε πολύ. Μπορώ να πω ότι κάποια στιγμή με κατέβαλε αλλά κατάφερα να ανασυγκροτήσω τις δυνάμεις μου και να ξανασηκωθώ. Ήταν σκληρή αυτή η σχέση και μακροχρόνια. Μία ακόμη σκληρή εμπειρία που έζησα ήταν η απώλεια των γονιών μου . Τους έχασα και τους δύο μαζί  με διαφορά έξι μηνών πριν από 14 χρόνια. Ήταν ένα πολύ σκληρό γεγονός που με πλήγωσε και με έριξε κάτω, αλλά και πάλι κατάφερα με τον καιρό να επουλώσω την πληγή μου και να συνέλθω.

 

Μιλώντας για τη σχέση στην οποία αναφέρθηκες θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής: Πιστεύεις ότι αυτό που μπορεί να λειτουργήσει σαν «ίαμα» όταν βγαίνουμε από μια τέτοια σχέση, είναι να κρατήσουμε το γεγονός ότι ζήσαμε κάτι πολύ έντονο με πάθος και τις καλές στιγμές και να αφήσουμε το υπόλοιπο πίσω μας;

Κρατάμε το πάθος, τις στιγμές μιας μεγάλης αγάπης γιατί δεν μπορείς να είσαι σε μια τέτοια σχέση για τόσο καιρό αν δεν υπάρχει αγάπη. Και ναι τα αρνητικά τα αφήνουμε πίσω. Τα συγχωρούμε στο τέλος. Πρέπει να συγχωρούμε και τον εαυτό μας γι’ αυτό που δέχθηκε και τον άλλο και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Αλλάζουμε σελίδα , χαμογελάμε και προχωράμε.

Σκέφτεσαι να γίνεις μητέρα;

Τώρα όχι. Μελλοντικά δεν το απορρίπτω αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου

Με ποιους συνθέτες ονειρεύεσαι να συνεργαστείς;

Εκτιμώ και θαυμάζω πολλούς Έλληνες συνθέτες αλλά κυρίως ονειρεύομαι να κάνω δουλειές και συνεργασίες στο εξωτερικό. Ήδη συνεργάζομαι με δύο πολύ καλούς συνθέτες στο Λονδίνο. Έχουμε κάνει μαζί τέσσερα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν στο άλμπουμ που αναφέραμε πριν . Είναι  ο Nick Michaels και η Tara London. Κάθε φορά που σκέφτομαι να κάνω ένα καινούργιο βήμα έρχονται κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μου με ένα «μαγικό» τρόπο όπως τώρα στο καινούργιο τραγούδι ο Λάκης ή η Ρεβέκα με την οποία έχουμε ξανασυνεργαστεί και υλοποιείται αυτό. Οπότε δεν έχω να σου πω κάποιον συγκεκριμένο συνθέτη. Ότι ονειρεύομαι να συνεργαστώ με αυτόν. Νομίζω ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή ή σκεφτώ κάτι καινούργιο θα έρθει και ο συνθέτης.

 

Τα όνειρα σου για το μέλλον;

Να κυκλοφορήσει το άλμπουμ μου, να πάει καλά , να αρέσει στον κόσμο και να μπορέσω να κάνω πολλές συναυλίες και εδώ και στο εξωτερικό και να επικοινωνήσω τα τραγούδια μου σε ένα ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ