7 αστέρια Michelin "λάμπουν" στον αθηναϊκό γαστρονομικό ουρανό- Δείτε τα 5 ελληνικά εστιατόρια που τα κέρδισαν (ΦΩΤΟ)

Η "γαστρονομική ολυμπιάδα" δεν έκρυβε εκπλήξεις για την Αθήνα, έτσι ο "χάρτης" των βραβευμένων με Michelin, αθηναϊκών εστιατορίων παραμένει ως είχε.

Επτά αστέρια Michelin στολίζουν με την λάμψη τους τον "γαστρονομικό ουρανό" της πόλης μας. Η Αθήνα δεν έλειπε και φέτος από τη λίστα του φετινού  οδηγού εκλεπτυσμένης και απαιτητικής γεύσης.

Σε μια μεγάλη βραδιά στη Βουδαπέστη μοιράστηκαν αστέρια σε εστιατόρια 36 πόλεων 20 ευρωπαϊκών χωρών.

Συνολικά, ο οδηγός Μichelin προτείνει 2.108 εστιατόρια, εκ των οποίων τα 58 είναι νέες καταχωρήσεις.

Η "γαστρονομική ολυμπιάδα" δεν έκρυβε εκπλήξεις για την Αθήνα, έτσι ο "χάρτης" των βραβευμένων με Michelin, αθηναϊκών εστιατορίων παραμένει ως είχε.

Το «Funky Gourmet» διατηρεί τα 2 αστέρια Michelin για 4η χρονιά.
Η «Σπονδή» διατηρεί τα 2 αστέρια Michelin για 10η χρονιά.
Το «Varoulko» διατηρεί το 1 αστέρι Michelin για 16η χρονιά.
Η «Ηytra» διατηρεί το 1 αστέρι Michelin για 8η χρονιά.
Το «Botrini’s» διατηρεί το 1 αστέρι Michelin για 4η χρονιά.

Επίσης επιβραβεύονται για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους τα:

«Bib Gourmands»
«Nolan»
«Αθήρι» και
"Οικείο"

"Funky Gourmet"-2 αστέρια

Πως γίνεται ένα εστιατόριο να είναι και "funky" και "gourmet"; Αυτό είναι κάτι που μόνο η σεφ και ιδιοκτήτρια του, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη γνωρίζει.  Από κοινού με τον έτερο σεφ & ιδιοκτήτη του πετυχημένου εστιατορίου, κ. Νίκο Ρούσσο, έχουν πετύχει το εστιατόριο που βρίσκεται πάνω σε έναν πεζόδρομο στο Μεταξουργείο, να μη σταματά να προσθέτει βραβεία στη συλλογή του.

Εδώ το φαγητό σημαίνει απόλαυση, ποιότητα, τέχνη, πρωτοπορία, εμπειρία.

Κεραμεικός, Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος
Τηλ.: 210/5242727
www.funkygourmet.com

Σπονδή - 2 αστέρια

Εδώ και έξι χρόνια ο σεφ  Άγγελος Λάντος κατακτά με τα πιάτα του και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η πολυβραβευμένη "Σπονδή", είναι σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.

 

Στα πιάτα της "Σπονδής"  χρησιμοποιούνται τα πιο φρέσκα προϊόντα και για αυτό το λόγο, τα μενού αλλάζουν ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, αλλά βέβαια και τη δημιουργική έμπνευση του σεφ  ο οποίος ακροβατεί ανάμεσα στην παράδοση και το ταλέντο, στην κλασσική και τη μοντέρνα Γαλλική κουζίνα. Η παρουσίαση των πιάτων του ικανοποιεί την όραση, με φίνα αρώματα και μια δόση εξωτισμού στη γεύση.

Αυτές οι δημιουργίες του Άγγελου Λάντου, σερβίρονται εξαιρετικά από μια ενημερωμένη ομάδα σέρβις, μέσα σε ένα μοντέρνο πλαίσιο αισθητικής, όπως ταιριάζει σε ένα μέλος των “Les Grandes Tables du Monde”.

 

Πύρρωνος 5, Παγκράτι,

τηλ. 210 7564021.

www.spondi.gr

Varoulko- 1 αστέρι

Το "αγαπημένο παιδί" του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου ήρθε για πρώτη φορά το το 1987 στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά για να αλλάξει τα δεδομένα και να φέρει νέο αέρα και νέο ορισμό στο τι σημαίνει "κουζίνα με θαλασσινά". 

Τα εκλεκτά πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου, έγιναν τα αγαπημένα των εκατοντάδων θαμώνων του εστιατορίου που διαρκώς αυξάνονται αλλά γοήτευσαν και την Αμάλ Αλαμουντίν  η οποία φανερά ενθουσιασμένη από τα πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου, αμέσως μετά το τέλος του γεύματος της στο Βαρούλκο, έσπευσε να συγχαρεί τον σεφ. Το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα - καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, Πειραιάς
τηλ. 210 5228400

Hytra – 1 αστέρι

Γεύσεις και θέα υψηλών προδιαγραφών από τον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών». Μια εμπειρία που δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους κριτικούς της Michelin. Με τον Τάσο Μαντή στο τιμόνι της κουζίνας, διατηρεί και φέτος το αστέρι του

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα
τηλ. 210 3316767

Botrini’s –1 αστέρι

Μίνιμαλ αισθητική, διακριτική πολυτέλεια και νεωτεριστικές πινελιές στον κατάλογο, το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι το 2014 ήταν η νέα ελληνική είσοδος στο δρόμο των αστεριών.

Ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών και υψηλές επιδόσεις από τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος δημιουργεί μια δυναμική, νεωτερική κουζίνα, πολύ προσωπική και σοφιστικέ, με ελληνικές αλλά και διεθνείς μαγειρικές τεχνικές. 

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι,

τηλ. 2106857324

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 28/3/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ