Μαζορέτα απολύθηκε επειδή ανέβασε στα social media φωτογραφία της με μαγιό- Τους μηνύει για διάκριση λόγω φύλου

Το τελευταίο διάστημα μία νέα υπόθεση απασχολεί τον αθλητικό κόσμο των ΗΠΑ.

Η μαζορέτα της ομάδας "New Orleans Saints", Bailey Davis, απολύθηκε από την δουλειά της γιατί έκανε ένα "λάθος".

Ανέβασε στο instagram φωτογραφία της με μαγιό... 

Και αν αναρωτιέστε που είναι το κακό σε αυτό, να σας πληροφορήσουμε πως υπάρχουν μερικοί πολύ αυστηροί κανόνες για τις μαζορέτες. Για παράδειγμα, αν μία μαζορέτα βρεθεί σε ένα εστιατόριο και εκεί είναι ένας παίκτης της ομάδας, εκείνη πρέπει να φύγει, όπως αναφέρει το indy100.com.

 

Water u doin ? #pun #staysalty

A post shared by Bailey Davis (@jacalynbailey) on

Σύμφωνα με τους πρώην εργοδότες της, η Bailey παραβίασε έναν από τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι μαζορέτες, ενώ η ίδια ισχυρίζεται πως υπάρχει διάκριση λόγω φύλου στους κανονισμούς αυτούς.

Μάλιστα, η πρώην μαζορέτα κατέθεσε γραπτή διαμαρτυρία στον κυβερνητικό οργανισμό EEOC (Equal Employment Opportunity Commission), ενώ σκοπεύει να υποβάλλει και μήνυση κατά των πρώην εργοδοτών της.

 

It’s time for equal rules, and now we’re being heard. #leveltheplayingfield #2018

A post shared by Bailey Davis (@jacalynbailey) on

Ωστόσο, τα πράγματα είχαν ξεκινήσει άσχημα για την Davis, η οποία, πριν από λίγο καιρό, εθεάθη σε πάρτι μαζί με παίκτη των "New Orleans Saints", με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Λίγες ημέρες μετά δημοσίευσε μία φωτογραφία της με μαγιό στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και στη συνέχεια έλαβε ένα μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ομάδας, Ashley Deaton, το οποίο δημοσίευσαν οι The New York Times.

«Πολύ κακή κίνηση να ποστάρεις μία τέτοια φωτογραφία, ειδικά μετά τις τελευταίες συζητήσεις μας για τις φήμες που κυκλοφόρησαν για εσένα... Αυτό δεν βοηθά την υπόθεσή σου» ανέφερε ο Deaton, ενώ 4 ημέρες αργότερα η Davis έχασε την δουλειά της με το σκεπτικό πως εικόνες που σχετίζονται με το γυμνό αποτελούν παραβίαση των κανονισμών.

Η κοπέλα από την πλευρά της ισχυρίζεται πως όλο αυτό έχει να κάνει με την διάκριση των φύλων, καθώς οι παίκτες της ομάδας δεν τιμωρούνται σε περίπτωση που εμφανιστούν με μαζορέτα. 

Και από ότι φαίνεται η πρώην μαζορέτα δεν σκοπεύει να το αφήσει έτσι...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ