Έτσι θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι & πιο επιτυχημένοι! Οι ειδικοί συμβουλεύουν

Αυτό είναι το "κλειδί" για μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή, όπως αναφέρουν οι ερευνητές του Harvard!

«Οι καλές σχέσεις μας κρατούν πιο ευτυχισμένους και υγιείς» αναφέρει ο Robert Waldinger, καθηγητής στο Harvard Medical School, αποκαλύπτοντας το μεγάλο "μυστικό"!

Η συνεχιζόμενη έρευνα του Harvard θεωρείται μια από τις μακροβιότερες έρευνες στην ενήλικο ζωή και ξεκίνησε το 1938 κατά τη διάρκεια της μεγάλης κρίσης.

Όπως αναφέρει ο Waldinger, η έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι με καλύτερα αποτελέσματα ήταν εκείνοι που έδιναν περισσότερη σημασία στις σχέσεις με την οικογένεια, τους φίλους, την κοινότητα, όπως αναφέρει το cnbc.com.

Τα 3 μαθήματα που έδωσε ο Waldinger για τις σχέσεις και μπορεί να μας βοηθήσουν στη ζωή μας είναι τα εξής...

  • Οι κοινωνικές σχέσεις σας κάνουν πολύ καλό, ενώ αντίθετα η μοναξιά "σκοτώνει".

Φαίνεται πως άνθρωποι που είναι πιο συνδεδεμένοι με την οικογένεια, φίλους και κοινότητα είναι πιο ευτυχισμένοι, σωματικά υγιέστεροι και ζουν περισσότερο από ανθρώπους που είναι λιγότερο συνδεδεμένοι.

  • Στις σχέσεις επιλέξτε την ποιότητα αντί για την ποσότητα

Όπως μπορεί ίσως να γνωρίζετε, όσον αφορά τους φίλους σημασία δεν έχει ο αριθμός τους αλλά μετρά η ποιότητα των στενών φίλων.

Ο Waldinger πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε ότι οι σχέσεις σας είναι υγιείς, επειδή η επιθυμία σας να δεσμευτείτε με κάποιον δεν είναι αρκετή για να αποκομίσετε οφέλη.

  • Οι καλές σχέσεις προστατεύουν τον εγκέφαλό σας

Ο Waldinger εξήγησε ότι εκτός από το ότι οι καλές σχέσεις επηρεάζουν θετικά τη σωματική και ψυχική υγεία, έχουν τη δύναμη να οξύνουν τη μνήμη.

Όσοι βρίσκονταν σε σχέση όπου αισθάνονταν ότι μπορούν να βασιστούν  στον σύντροφο τους σε περιόδους που είχαν ανάγκη, είχαν την ικανότητα να θυμούνται πράγματα περισσότερο καιρό.

Ο Waldinger συνιστά, αν θέλετε να είστε πιο ευτυχισμένοι και να έχετε ισχυρότερες θετικές σχέσεις να αντικαταστήσετε το χρόνο που δαπανάτε στην οθόνη με το χρόνο που περνάτε με ανθρώπους, να  αναθερμάνετε μια σχέση κάνοντας κάτι καινούργιο μαζί ή να πλησιάσετε μέλη της οικογένειας τα οποία έχετε καιρό να δείτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ