Τα πάνω - κάτω στις ελληνικές ιστοσελίδες! Ο νέος κανονισμός φέρνει αλλαγές & νέα κατάληξη

H Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε να εκδώσει νέο κανονισμό Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ

Ο νέος κανονισμός αφορά στην εκχώρηση και διαχείριση του νέου Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, καθώς και στην τιμολογιακή τους πολιτική για τις χρεώσιμες πράξεις.

Αναλυτικά, η εκχώρηση των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ, θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, όπου το πρώτο στάδιο θα διαρκέσει τρεις μήνες. Κατά την διάρκεια του πρώτου σταδίου, τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ, θα εκχωρούνται βάσει συγκεκριμένων περιορισμών.

Η έναρξη λειτουργίας του Μητρώου Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .ελ θα καθορισθεί με νέα απόφαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ.

Επιπλέον, αλλάζουν τα τέλη των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr, όπου το μεταβλητό πεδίο αποτελείται από δύο χαρακτήρες. Το τέλος εκχώρησης ή ανανέωσης ονομάτων χώρου δύο χαρακτήρων που καταβάλουν οι Καταχωρητές στην ΕΕΤΤ μειώνεται από 500 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, ετήσιο τέλος ύψους 100 ευρώ θα επιβάλλεται σε όλους τους καταχωρητές. Το συγκεκριμένο τέλος θα εισάγεται αυτόματα στο σύστημα προπληρωμών του Μητρώου την 20η Ιανουαρίου κάθε έτους. Ο κανονισμός έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ