Διακοπές με χαμηλό budget: Στιλάτα δωμάτια στο Λονδίνο με €65 και στη Βαρκελώνη με €50!

Μπορούμε να βρεθούμε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης με λίγα χρήματα; Και όμως, μπορούμε!

Ένα ταξίδι, σε μία από τις πανέμορφες πόλεις της Ευρώπης, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Παρίσι ή το Λονδίνο, είναι το όνειρο πολλών από εμάς.

Ακόμα και αν τα οικονομικά μας είναι σχετικά στριμωγμένα, μπορούμε να απολαύσουμε τις διακοπές που τόσο επιθυμούμε! 

Σας παρουσιάζουμε, στιλάτα ξενοδοχεία στα οποία τα δωμάτια κοστίζουν λιγότερα από € 100 την βραδιά, σε αγαπημένες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως τα συγκέντρωσε το athinorama.gr.

Βενετία: We_Crociferi

Ένα παλιό μοναστήρι, με τεράστια εσωτερική αυλή και δική του αποβάθρα (Βενετία γαρ). Αν και λειτουργεί κυρίως ως hostel, υπάρχουν διπλά και μεγαλύτερα δωμάτια, τα οποία εξασφαλίζουν ησυχία και θέα στο κανάλι. Σημείο συνάντησης και κοινωνικοποίησης το καφέ-μπαρ και, γιατί όχι, η κοινόχρηστη κουζίνα. Από € 80, Campo dei Gesuiti, Cannaregio.

Αμβούργο: Fritz im Pyjama

Στην καρδιά του Schanze και ελάχιστες στάσεις μακριά από το St. Pauli. Σε κάθε δωμάτιο τον τόνο δίνουν οι εντυπωσιακές ταπετσαρίες πάνω από τα κεφαλάρια των κρεβατιών που δένουν με την υπόλοιπη διακόσμηση, πάντα σε στιλ «contemporary restyled». Από € 89.

Μασσαλία: Hôtel 96

Μια παλιά κατοικία του 19ου αι. μετατράπηκε σε ένα γοητευτικό μικρό ξενοδοχείο. Σε απόσταση 20 λεπτών από την πόλη, αγκαλιασμένο από τις εξοχές της Προβηγκίας, έχει ιντελεκτουέλ αύρα και 13 δωμάτια σε μοντέρνο ύφος. Ο κήπος και η πισίνα ευνοούν τη χαλάρωση και δημιουργούν την αίσθηση ενός γαλήνιου καταφυγίου. Από € 89.

Ρώμη: Angelina's Home

Σοφιστικέ bed&breakfast στο Testaccio. Με ονόματα όπως «Πρέσβης» και «Πρώτη Κυρία» οι 5 σουίτες είναι διακοσμημένες σε ύφος που συνδέει το κλασικό με το μοντέρνο, διατηρώντας στοιχεία όπως τα ψηλά ταβάνια και εντάσσοντας άλλα όπως τα πατιναρισμένα πατώματα και έπιπλα σε ανοιχτούς τόνους. Από € 90.

Βερολίνο: Max Brown Ku'Damm

Ως «urban residence», και μάλλον δικαίως, αυτοχαρακτηρίζεται το ξενοδοχείο στη μοδάτη γειτονιά του Charlottenburg. To νέο-ρετρό διακοσμητικό ύφος, από τα έπιπλα μέχρι τα φωτιστικά, ενισχύει η ύπαρξη ενός πικάπ σε κάθε δωμάτιο μαζί με δίσκους για ακρόαση. Το πρωινό σερβίρεται όλη μέρα (!), ενώ το μπαρ προσφέρει σνακς και ποτά σε περιβάλλον που θυμίζει αστικό καθιστικό. Από € 79.

Μόναχο: Cocoon

Μοιρασμένα σε κεντρικές τοποθεσίες, τα τρία «Cocoon» του Μονάχου έχουν το καθένα τη δική του θεματική. Εκείνο στο Sendlinger Tor αποθεώνει το ρετρό της δεκαετίας του ΄60, το δεύτερο στο Stachus δημιουργεί τις συνθήκες και την ατμόσφαιρα μιας αστικής ζούγκλας, ενώ το τρίτο στην περιοχή του διάσημου σιδηροδρομικού σταθμού εμπνέεται από τις Άλπεις, και δη στη βουκολική τους εκδοχή. Από € 80.

Λονδίνο: The Good Hotel

Στις όχθες του Royal Victoria Dock στα Docklands μια πλατφόρμα «επιπλέει» για καλό σκοπό. «Stay Good, Do Good» είναι το μότο του ιδιαίτερου ξενοδοχείου, που μέρος του προσωπικού του προέρχεται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κοινωνικής ένταξης, ακολουθεί φιλική προς το περιβάλλον πολιτική και διαθέτει μέρος των εσόδων για την εκπαίδευση παιδιών στη Γουατεμάλα. Στο λόμπι θα αναγνωρίσετε τα σινιέ μαύρα έπιπλα της Moooi, ενώ τα λιτά και μικρά δωμάτια προσφέρουν τις βασικές παροχές. Από € 65.

Βαρκελώνη: Hostal Poblenou

Το κτίριο που στεγάζει αυτήν τη ζεστή πανσιόν στο Poblenou κρατά από τη δεκαετία του 1930. Ψηλά ταβάνια, φαντεζί πλακάκια στα πατώματα, ξύλινα παραθυρόφυλλα είναι στοιχεία που διατηρούνται ατόφια και βάζουν τον επισκέπτη απευθείας σε καταλανικό mood, μαζί με τα ονόματα των λιτών δωματίων που φέρουν τα ονόματα εμβληματικών Καταλανών καλλιτεχνών. Από € 50.

Παρίσι: Mama Shelter Paris

Κοντά στο διάσημο κοιμητήριο του Περ-Λασαίζ και σε απόσταση βολής από το πάντα ζωντανό Μαρέ, το ξενοδοχείο διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν διάσημα τα Mama Shelter ανά τον κόσμο: ποπ διακόσμηση με έντονα χρώματα δια χειρός Philippe Starck, hip ατμόσφαιρα και ζωηρά λόμπι. Μεγάλο μπαρ, εστιατόριο και ταράτσα με μοναδική θέα συμπληρώνουν την εικόνα. Από € 89.

Βουδαπέστη: BrodyLand

Πολύ περισσότερο από μια απλή επιλογή διαμονής, το BrodyLand είναι ένα ιδιαίτερο concept φιλοξενίας που αγκαλιάζει επιπλέον την τέχνη, με μια πλήρη και ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική ατζέντα, και τη διασκέδαση, με ένα μεγάλο δίκτυο από συνεργαζόμενα clubs και bars. Θα επιλέξετε ανάμεσα στα δωμάτια του boutique ξενοδοχείου «Brody House», καθένα διαφορετικό και φιλοτεχνημένο από κάποιον ντόπιο καλλιτέχνη, και τα αυτόνομα διαμερίσματα του «Paulay House», αμφότερα σε κεντρικές τοποθεσίες της πόλης. Από € 80.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ