YPJ: O «πρώτος γυναικείος στρατός»- Νεαρές με αυτόματα όπλα ζητουν ελευθερία- Συγκλονιστικές φωτο- βίντεο

Η YPJ ιδρύθηκε το 2013 στην αυτοανακηρυχθείσα αυτόνομη κουρδική περιοχή της Ροζάβα, η οποία βρίσκεται μεταξύ της Τουρκίας και των εδαφών που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. 

Αυτοχαρακτηρίζεται «ο πρώτος γυναικείος στρατός» που μάχεται για την ελευθερία των γυναικών και μια δημοκρατική Συρία. Στον ιστότοπο της YPJ εμφανίζονται νεαρές γυναίκες να κάνουν στρατιωτικά γυμνάσια και να χρησιμοποιούν αυτόματα όπλα. 

(Photo: Facebook/ Kurdish Female Fighters/ YPJ)

Η πολιτοφυλακή αναφέρει επίσης ότι στις τάξεις της βρίσκονται γυναίκες «από δεκάδες χώρες», οι οποίες εμπνεύστηκαν από την Ιβάνα Χόφμαν, μια νεαρή Γερμανίδα που σκοτώθηκε το 2015 πολεμώντας στο πλευρό της YPJ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Photo: Facebook/ Kurdish Female Fighters/ YPJ)

Η γυναικεία κουρδική πολιτοφυλακή YPJ δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται μετά το θάνατο της 26χρονης Βρετανίδας που πολεμούσε στο πλευρό της στη βόρεια Συρία και σκοτώθηκε κατά την επίθεση που πραγματοποιεί η Τουρκία στο Αφρίν. 

Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου, ανακοίνωσαν οι Μονάδες Προστασίας της Γυναίκας (YPJ), το γυναικείο παρακλάδι της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), στη διάρκεια μιας επίθεσης του τουρκικού στρατού. 

 

 

Η Κάμπελ εμφανίζεται σε ένα βίντεο που ανήρτησε η πολιτοφυλακή στο Facebook τη Δευτέρα, στο οποίο περιγράφει τον ενθουσιασμό της που μάχεται στο Αφρίν και εξηγεί για ποιο λόγο πήγε στη Συρία. 

«Εντάχθηκα διότι ήθελα να συμμετάσχω στην επανάσταση των γυναικών που ξεκινά εδώ» δηλώνει στο βίντεο η ίδια.

 

 

(Photo: Facebook/ Kurdish Female Fighters/ YPJ)

Η YPJ έχει δεχθεί επαίνους για τις επιτυχίες της εναντίον του ΙΚ. Μεταξύ των επιτευγμάτων της είναι και η απελευθέρωση οικογενειών Γιαζίντι που πολιορκούνταν κοντά στην πόλη Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, το 2014. 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ