Δημοσκόπηση KAΠΑ Research: Όχι σε ονομασία με τον όρο Μακεδονία - Ναι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Θετικοί ως προς τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων, αλλά αρνητικοί ως προς την υιοθέτηση του όρου «Μακεδονία» εμφανίστηκε η πλειοψηφία των ερωτηθέντων.

Σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τα εθνικά θέματα, που διενεργήθη για λογαριασμό του Alph, στην ερώτηση για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ενώ το 30,5% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί.

Απαισιόδοξο ως προς την εξεύρεση λύσης δηλώνει το 53,4% των ερωτηθέντων ενώ αισιοδοξία εκφράζει το 35,9%. Κατά μίας λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, τάσσεται το 56,5% και μόλις το 38,5% τάσσεται υπέρ αυτής.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα, το συντριπτικό ποσοστό του 92,5% απαντά η Τουρκία. Πέραν αυτής, το 47% των ερωτηθέντων επέλεξε την Αλβανία και το 37% τα Σκόπια.

Υπέρ της στάσης τηςπου τηρεί η κυβέρνηση στην περίπτωση της Τουρκίας τάσσεται το 49,5% των ερωτηθέντων το οποίο υποστηρίζει ότι μία ελληνοτουρκική προσέγγιση είναι η καλύτερη επιλογή. Υπέρ μίας σκληρής στάσης τάσσεται το 46%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία, σχεδόν ο ένας στους πέντε (ποσοστό 49,5%) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χάσει και εδάφη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ