Nα πως έγινε άντρας επειδή έπινε 1 λίτρο κρασί την ημέρα επί 30 χρόνια! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα ίσως κάνει καλό στην καρδιά, ένα... λίτρο ωστόσο την ημέρα;

Ένα ολόκληρο λίτρο κρασιού ρυζιού την ημέρα έπινε τακτικά ένας άντρας για σχεδόν 30 χρόνια που έχει διαγνωσθεί με μια σπάνια ασθένεια, η οποία και του έχει προκαλέσει εκτεταμένο οίδημα σχεδόν σε όλο το σώμα.

Ο 68χρονος Tan ισχυρίζεται ότι άρχισε να πίνει, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Λέει ότι μόλις έκλεισε τα 40, άρχισε να πίνει τουλάχιστον ένα λίτρο από δυνατό κρασί από ρύζι κάθε μέρα, σχολιάζοντας ότι “το έπινε σαν νερό”.

Αυτό του προκάλεσε μια σπάνια ασθένεια που είναι γνωστή ως πολλαπλή συμμετρική λιπομάτωση, γνωστή και Νόσος Madelung.

Ο γιατρός Xiao Xuping από το Επαρχιακό Λαϊκό Νοσοκομείο του Χουνάν στο Τσανγκσά της Κίνας, διέγνωσε την ασθένεια στον Tan. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη λιπαρών εναποθέσεων στο σώμα, οι οποίες συνήθως εμφανίζονται γύρω από τον αυχένα και τους ώμους. Ο γιατρός είπε ότι η κατάστασή του προκλήθηκε από παρατεταμένη βαριά κατανάλωση αλκοόλ και ότι πρόκειται για ασθένεια που επηρεάζει κυρίως μεσήλικες άνδρες.

Σύμφωνα με την Daily Mail και της αναδημοσίευση της iatropedia, ο Tan λέει ότι για πρώτη φορά παρατήρησε τα εξογκώματα το 1997, αλλά το 2011 αυτά διογκώθηκαν στο σημερινό τους μέγεθος και δεν έχουν υποχωρήσει έκτοτε.

Επισκέφτηκε γιατρούς που του είπαν να μην ανησυχεί για την κατάσταση, καθώς ήταν συνήθως αβλαβής. Τον συμβούλευσαν απλά να ξαναπάει στο νοσοκομείο εάν αρχίσει να επηρεάζεται η αναπνοή του. Πέρυσι, αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο, όταν τα λιπώδη εξογκώματα πράγματι άρχισαν να περιορίζουν τον αεραγωγό του και να τον προκαλούν πόνο.

Ο γιατρός Xiao σχεδιάζει τώρα χειρουργική ύφεση για τα εξογκώματα του Tan, κάτι που είναι πιθανό να γίνει με λιποαναρρόφηση. Ωστόσο, προειδοποίησε τον Tan, ότι οι όγκοι του θα επανέλθουν αν δεν καταφέρει να κόψει το ποτό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, περίπου το 90% των ανθρώπων που έχουν πολλαπλή συμμετρική λιπομάτωση έχουν και ιστορικό αλκοολισμού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ