Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές θα ωφεληθείτε και οι δυο!

Συμβουλές και λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά δίνει η blogger Κατερίνα Μαραγκού μέσα από το toimerologio.me

Νομίζατε ότι η εγκυμοσύνη είναι εποχή για αδράνεια;  Όχι πια. Ευτυχώς για σας (ή δυστυχώς, αν ανήκετε στις λάτρεις του καναπέ), η επίσημη σύσταση του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής και Γυναικολογίας είναι σαν να μιλάει γυμναστής: οι γυναίκες με φυσιολογική εγκυμοσύνη πρέπει να ασκούνται τριάντα ή περισσότερα λεπτά την ημέρα με ήπιο ρυθμό τις περισσότερες μέρες (αν όχι όλες).

Σήμερα, περισσότερες γυναίκες παρά ποτέ ακολουθούν αυτή τη συμβουλή, ενσωματώνοντας την καλή φυσική κατάσταση στο καθημερινό –ή σχεδόν στο καθημερινό– τους πρόγραμμα. Και, εκτός αν ο γιατρός σας δεν σας το επιτρέπει, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.

Δεν έχει σημασία αν ξεκινάτε σαν σούπερ-γυναίκα σε άριστη φυσική κατάσταση ή σωριασμένη στον καναπέ χωρίς να έχετε φορέσει αθλητικά παπούτσια από το τελευταίο μάθημα γυμναστικής στο σχολείο (εκτός αν το απαιτούσε η μόδα).

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα όταν γυμνάζεστε για δύο. Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει:

  • Τον ύπνο σας. Πολλές έγκυες γυναίκες δυσκολεύονται να κοιμηθούν (για να μην πούμε να διατηρήσουν τον ύπνο τους), αλλά εκείνες που γυμνάζονται συστηματικά κοιμούνται συχνά καλύτερα και, όταν ξυπνούν, αισθάνονται πιο ξεκούραστες.
  • Την αντοχή σας. Φαίνεται παράδοξο, αλλά μερικές φορές η πολλή ξεκούραση μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνει να νιώθετε πιο κουρασμένη. Λίγη άσκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση του επιπέδου της ενέργειάς σας, που τόσο χρειάζεστε.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο toimerologio.me

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ