5+1 χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε δύναμη!

Η επιθυμία για εξουσία και δύναμη είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης αλλά λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν να αποκτήσουν αληθινή δύναμη στη ζωή τους.

Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά, όχι απαραίτητα ηθικά, που μπορούν να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε.

Μην φανερώνετε τις προθέσεις σας.
Αφήστε τους άλλους στο σκοτάδι και μην αποκαλύπτετε τις προθέσεις σας. Αν δεν έχουν ιδέα οι άλλοι τι ετοιμάζετε, δεν μπορούν να χτίσουν την άμυνά τους. Παραπλανήστε τους και όταν καταλάβουν τι έχετε στο μυαλό σας, τότε θα είναι πολύ αργά.

Μην εμπιστεύεστε τυφλά τους φίλους σας και μάθετε να χρησιμοποιείτε τους εχθρούς σας.
Να προσέχετε τους φίλους σας γιατί μπορεί πολύ εύκολα να σας προδώσουν όχι από κακία αλλά από ζήλια. Ως επιχειρηματικοί συνεργάτες, οι φίλοι μπορούν εύκολα να χαλαρώσουν και να γίνουν αντιπαραγωγικοί. Αντίθετα, αν προσλάβετε κάποιον απέναντι στον οποίο είχατε εχθρική στάση, θα αποδειχθεί πολύ πιο πιστός και εργατικός γιατί θα νιώθει ότι έχει περισσότερα να αποδείξει. Η αλήθεια είναι ότι έχετε πολύ περισσότερα να φοβάστε από τους φίλους πάρα από τους εχθρούς. Κι αν δεν έχετε εχθρούς, ευκαιρία είναι να αποκτήσετε μερικούς.

Αποφύγετε τους δυστυχισμένους και τους άτυχους.
Τα ψυχολογικά προβλήματα είναι το ίδιο κολλητικά με τις ασθένειες. Μπορεί να νιώθετε ότι βοηθάτε κάποιον πνιγμένο αλλά στην ουσία υποδαυλίζετε το μέλλον σας και προετοιμάζετε την καταστροφή σας. Οι άτυχοι μπορούν να σας κολλήσουν την ατυχία τους. Καλύτερα να συναναστρέφεστε με ευτυχισμένους και τυχερούς ανθρώπους. Τόσο η ευτυχία, όσο και η δυστυχία είναι κολλητικές, αναφέρει η tsemperlidou.gr.

Όταν θέλετε βοήθεια, βασιστείτε στο συμφέρον των άλλων και όχι στην φιλευσπλαχνία τους.
Όταν απευθύνεστε σε κάποιο φιλικό σας πρόσωπο για βοήθεια, μην του θυμίζετε πόσο τον έχετε βοηθήσει εσείς στο παρελθόν. Είναι σίγουρο ότι θα βρει μία δικαιολογία για να σας αγνοήσει. Αντίθετα, προσπαθήστε να του δείξετε πόσο θα ωφεληθεί ο ίδιος αν σας βοηθήσει και μάλιστα υπερβάλλοντας όσο περισσότερο μπορείτε. Θα ανταποκριθεί με ενθουσιασμό μόλις διακρίνει ότι έχει κάτι να κερδίσει.

Πάντα να λέτε λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται!
Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους άλλους, τόσο πιο κοινότυποι και αδύναμοι φαίνεστε. Ακόμα και όταν έχετε να πείτε το πιο τετριμμένο πράγμα, θα φανεί πιο αυθεντικό αν το αφήσετε κάπως ασαφές και ανολοκλήρωτο. Οι δυνατοί άνθρωποι εντυπωσιάζουν τους άλλους λέγοντας πάντα λιγότερα, σαν να ξέρουν κάτι παραπάνω. Όσο περισσότερο μιλάτε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πείτε καμία ανοησία.

Βάλτε τους άλλους να δουλέψουν για σας, αλλά φροντίστε πάντα να παίρνετε εσείς τα εύσημα.
Χρησιμοποιήστε τη σοφία, τη γνώση και την εργασία των άλλων για να προωθήσετε τα δικά σας σχέδια. Όχι μόνο θα κερδίσετε χρόνο και ενέργεια αλλά θα αποκτήσετε και μία φήμη δυναμισμού και αποτελεσματικότητας. Στο τέλος αυτοί που σας βοήθησαν θα ξεχαστούν και θα μείνετε εσείς με τη δόξα. Ποτέ μην κάνετε μόνοι σας, αυτά που μπορούν να κάνουν άλλοι για σας. (Προσοχή: μην κλέψεις τις ιδέες των άλλων!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ