Αυτές είναι οι 7 τροφές που μπλοκάρουν τη γήρανση!

Οι διατροφικές μας συνήθειες δεν καθορίζουν μόνο το δείκτη της ζυγαριάς αλλά και την κατάσταση της υγείας και της επιδερμίδας μας.

Η πηγή της νεότητας μπορεί να κρύβεται στην κουζίνα!

Μάλιστα, επτά συγκεκριμένες τροφές είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας, όπως αναφέρει το onmed.gr, στη "μάχη" για καλή υγεία και μακροζωία.

Κράνμπερι: Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα από κράνμπερι χαρίζει κατά 25% περισσότερα χρόνια ζωής.

Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιοπάθειας. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 26%.

Ξηροί καρποί: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δηλώνουν πως οι ξηροί καρποί είναι το σνακ της μακροζωίας. Εκτοξεύουν τους δείκτες υγείας και προστατεύουν από ασθένειες όπως ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και οι παθήσεις του αναπνευστικού.

Σολομός: Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχει επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, υποστηρίζουν ερευνητές από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Μύρτιλλα: Ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία των υπερ-τροφών, καθώς έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα μύρτιλλα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 30%.

Προϊόντα ολικής άλεσης και ελαιόλαδο: Τα δύο διατροφικά «όπλα» της μεσογειακής διατροφής προστατεύουν την καρδιά μας και συμβάλλουν στη μακροζωία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ