Με έκθεση του Sonke εγκαινιάζεται ο νέος χώρος τέχνης "The Art Dose" στη Γλυφάδα (ΦΩΤΟ)

Εγκαίνια στις 22 Μαρτίου στο The Art Dose , στο ισόγειο του Florida Mall στη Γλυφάδα

Με ατομική έκθεση του σύγχρονου, σημαντικού καλλιτέχνη της νέας γενιάς Sonke, πραγματοποιούνται στις 22 Μαρτίου τα εγκαίνια του νέου χώρου τέχνης The Art Dose,  που βρίσκεται στο ισόγειο του Florida Mall στη Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο art gift shop, με εξαιρετικές προτάσεις εικαστικών δώρων που φέρουν την υπογραφή σύγχρονων, σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.  Την επιμέλεια του χώρου και των προτάσεων έχει η Νίκη Καποπούλου.

Ο Sonke παρουσιάζει στην ατομική του έκθεση στο The Art Dose, που πραγματοποιείται μετά από πρόταση του Γρηγόρη Καπόπουλου,  ο οποίος στηρίζει το έργο του καλλιτέχνη, μια νέα σειρά έργων του, των τελευταίων χρόνων. Πρόκειται για έργα που δημιούργησε σε καμβά και ξύλο κλασικά, κολλάζ, καθώς και ποπ αισθητικής.  Το κείμενο του καταλόγου της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.

Οι αγαπημένες απρόμαυρες μορφές του Sonke κυριαρχούν με βασικό χαρακτηριστικό τα έντονα περιγράμματα. Ζευγάρια ή μοναχικές φιγούρες που φέρουν συχνά πάνω τους ως σφραγίδα από τον καλλιτέχνη το στοιχείο της κόκκινης καρδιάς, που προσθέτει συναίσθημα, πάθος, ένταση. Ο Sοnke επιλέγει συμβολικά να σχεδιάσει σχεδόν άφυλες μορφές θέλοντας να καταρρίψει  την κυρίαρχη αφήγηση της πατριαρχίας και της κοινωνίας για το πως αντιλαμβανόμαστε έναν άντρα και μια γυναίκα. Μέσα από τις ανθρώπινες μορφές ο Sonke ασκεί με μοναδικό τρόπο κριτική στην αστική κουλτούρα, τον καταναλωτισμό και το θέαμα.

Οι εικόνες του συνθέτουν τη δική του αφήγηση της πραγματικότητας διανθισμένη με ποπ ανάλαφρα στοιχεία και εικόνες μαζικής κουλτούρας. Τα έγχρωμα στοιχεία δεν λείπουν για λόγους καθαρά αισθητικής, καθώς για τον Sonke το ασπρόμαυρο δεν κρύβει συμβολισμούς γκρίζων συναισθημάτων, ούτε το χρώμα δημιουργεί από μόνο του αισιοδοξία και ελπίδα.

Το ART DOSE στη Γλυφάδα, το οποίο είναι επίσης online κατάστημα, προσφέρει μια συλλογή από μοναδικά εικαστικά δώρα, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά γι αυτό και φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων όσο και ανερχόμενων σύγχρονων  Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα το Art Dose συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι (κατά αλφαβητική σειρά): Στάθης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Γέρος, Αντώνης Καστρινάκης, Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Βασίλης Σπεράντζας, Μαρία Σπυράκη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Ανδρέα Ψαράκος, καθώς και οι: HAWINI, Mr. Brainwash, William Sveetlove, Vassiliki.

Ακόμα το Art Dose προσφέρει μια εκτενή συλλογή από πολυτελή εξατομικευμένα και εγχαραγμένα εικαστικά δώρα για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους βαφτίσεις και εταιρικά δώρα. Για όλους εκείνους που θέλουν να απογειώσουν την ιδιαίτερη μέρα της ζωής τους και να της δώσουν ακόμα πιο προσωπικό χρώμα.

The Art Dose

Info

Εγκαίνια The Art Dose και έκθεσης Sonke:22 Μαρτίου 2018 (18.30-22.30).

Διάρκεια ατομικής έκθεσης Sonke:22-31 Μαρτίου 2018.

The Art Dose: Α. Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall  (ισόγειο), τηλ. 2109680505. Ώρες καταστήματος: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10-00-17.00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00.

www.theartdose.com

nk@theartdose.com

Δυο λόγια για τον Sonke:

SONKE (1984 - ) Ο Αλέξανδρος Σκουταριώτης (Sonke) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε εφαρμοσμένες τέχνες. Ασχολείται με την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο από το 1998. Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Αυστρία, Τουρκία και Αμερική).

Γυναικείες φιγούρες με μακρύ λαιμό, μάτια κλειστά και μαλλιά που στροβιλίζονται. Ζευγάρια ψιλόλιγνα που ακουμπάνε το ένα στο άλλο, σα να προσφέρουν στήριγμα, κρατώντας μια καρδιά, ένα σπουργίτι, ένα σύμβολο. Χαρακτηριστικές δημιουργίες του street artist Sonke, τις οποίες σίγουρα έχουμε προσέξει κάπου, κάποτε στα στενά της Αθήνας. Ο ίδιος δημιουργεί, όπως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες της γενιάς του, με γνώμονα τις εκάστοτε κοινωνικοπολιτικές συνθήκες ή σύμφωνα με προσωπικά βιώματα. Η ελευθερία αλλά και η χειραφέτηση, η αναζήτηση του νοήματος στις σχέσεις και η αυτονομία της γυναίκας είναι βασικές έννοιες που απασχολούν τον καλλιτέχνη. Ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο καλλιτέχνης είναι ένας άνθρωπος που όταν οι άλλοι σιωπούν έχει την υποχρέωση να φωνάξει, διαταράσσοντας με αυτό τον τρόπο τις συνειδήσεις και αναζωογονώντας το πνεύμα. Άλλωστε, συνεχίζει, το υποσυνείδητο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην τέχνη και για αυτό θα πρέπει να αποδεχτούμε αυτό που το έργο έχει να προσφέρει, απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ