11 ασυνήθιστα μουσεία που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως οι τύποι των μουσείων που μπορεί να επισκεφθούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας ξεκινούν από την αρχαιολογία και φτάνουν μέχρι τις φυσικές επιστήμες, την ωκεανογραφία, την ανθρωπολογία ή ακόμη και τη μουσική και την τυπογραφία.

Όμως αυτή η πραγματικότητα έχει πλέον καταρριφθεί, καθώς υπάρχουν 11 μουσεία που δεν μοιάζουν με κάνενα άλλο στον πλανήτη.

Κι αυτό γιατί τα εκθέματα του είναι άλλοτε περίεργα κι άλλοτε συνδέονται με τα ασυνήθιστα χόμπι ανθρώπων που τους αρέσει να τα επισκέπτονται!

Ας δούμε όμως την λίστα όπως μας την παρουσιάζει το fodors.com.

 

1. Μουσείο κακής τέχνης

Η τέχνη είναι υποκειμενική, οπότε είναι αναζωογονητικό να βλέπετε μια συλλογή που δίνει έμφαση στους τύπους της τέχνης που μπορείτε να βρείτε σε άλλα μουσεία.

Τα κομμάτια στο Μουσείο κακής τέχνης, το οποίο άνοιξε το 1994, μπορεί να μην είναι η ποιότητα του Monet, αλλά είναι ακόμα ενδιαφέρον να δούμε πώς οι λιγότερο γνωστοί καλλιτέχνες ασχολούνται με πορτρέτα και τοπία.

Το μουσείο διαθέτει πάνω από 600 έργα, αλλά εμφανίζει 60-70 κάθε φορά, τονίζοντας την "ιδιαίτερη ποιότητα" που θέτει το καθένα χωριστά. 

2. Μουσείο Fragonard

Το Παρίσι είναι γεμάτο με δημοφιλή μουσεία, αλλά στο επόμενο ταξίδι σας θα πάτε στο Μουσείο Fragonard αντί του Λούβρου. Αυτή η συλλογή, που βρίσκεται στο προάστιο της πόλης, είναι αφιερωμένη στις ανατομικές ιδιαιτερότητες και υπάρχει από το 1766.

Υπάρχουν κάποιες περίεργες και ενδεχομένως αηδιαστικές εκθέσεις, αλλά είναι μια συναρπαστική εμπειρία μάθησης για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον άνθρωπο και τα ζώα.

3. Viktor Wynd Μουσείο με αξιοπερίεργη τέχνη  

Αυτό το μουσείο συλλέγει τα πάντα, από τα κόκαλα dodo μέχρι τα Happy Meal Toys της McDonald's, δίνοντας έμφαση τόσο στο παράξενο όσο και στο ωραίο στις επιδείξεις της.
 Οι εκθέσεις αλλάζουν περιστασιακά και υπάρχουν συχνά γεγονότα και συνομιλίες που προσφέρονται στο χώρο. Η είσοδος στο μουσείο περιλαμβάνει ένα δωρεάν φλιτζάνι τσάι.

4. Μουσείο Πολιτισμού Αρτοποιίας
Ένα μουσείο που επικεντρώνεται στην ιστορία του ψωμιού μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά αυτό το μουσείο στο Ουλμ της Γερμανίας δείνει μια συναρπαστική ματιά στο πώς το ψωμί έχει διαμορφώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου. 
Υπάρχουν 18.000 αντικείμενα, όπως γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής και αντικείμενα.
Ενώ το μουσείο εξετάζει τόσο το πώς απεικονίζεται το ψωμί με την πάροδο του χρόνου όσο και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται με αυτό μέσω του πολιτισμού και της θρησκείας. Υπάρχουν ακόμη κομμάτια από τον Πικάσο και τον Ντάλι στο μείγμα.

5. Μουσείο Κουτί - μεσημεριανού

Τα κουτιά για φαγητό είναι ένα σημαντικό μέρος οποιασδήποτε παιδικής ηλικίας και γι 'αυτό αποτίει φόρο τιμής το Columbia, το Μουσείο Lunchbox της Γεωργίας.

Βρίσκεται μέσα στο Rivermarket Antique Mall, το μουσείο διαθέτει δεκάδες μεταλλικά κουτιά γεύματος που αποκαλύπτουν τις ποπ εμμονές μας εδώ και δεκαετίες.

Το μουσείο σημειώνει επίσης ότι στο τέλος της έκθεσης επιστρέφει το χρηματικό ποσό που έδωσαν οι επισκέπτες του που δεν ήταν "πλήρως ικανοποιημένοι".

6. Μουσείο Αφιερωμένο στα Παράσιτα

Ένα μουσείο αφιερωμένο στα παράσιτα μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να επισκεφτείτε αυτή τη μικρή συλλογή στην συνοικία Meguro του Τόκιο.

Προσφέρει μια εκπαιδευτική ματιά στην επιστήμη της παρασιτολογίας, αποκαλύπτοντας πώς αλληλεπιδρούν τα παράσιτα στον φυσικό κόσμο και με το ανθρώπινο σώμα.

7. Μουσείο Διακεκομμένων Σχέσεων

Το Μουσείο Διακεκομμένων Σχέσεων ξεκίνησε στην Κροατία, εμπνευσμένο από τα αντικείμενα που άφησαν ζευγάρια πίσω τους μετά από μια αποχώρηση. 
Από τότε έχει επεκταθεί στο Λος Άντζελες, καθώς και σε μια εικονική συλλογή αντικειμένων που προσφέρονται από χωρισμένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

8. Μουσείο τροφίμων και ποτών

Στο μουσείο αυτό, υπάρχουν εκθέματα, αφιερωμένα στην κατανάλωση τροφίμων και ποτών.

Οι εκθέσεις σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιείτε όλες τις αισθήσεις σας και να συμμετέχετε στη μαθησιακή εμπειρία.

Το μουσείο προσφέρει εκδηλώσεις και ειδικές επιδείξεις που επεκτείνονται σε αυτήν την ιδέα.

Τα εισιτήρια περιλαμβάνουν απεριόριστα μπισκότα τύχης (και γευσιγνωσία φαγητού) στην τιμή, οπότε πεινάσετε.

9. Μουσείο - Κουνστκάμερα

Η Κουνστκάμερα ήταν το πρώτο μουσείο στη Ρωσία. Ιδρύθηκε από τον Μεγάλο Πέτρο και ολοκληρώθηκε το 1727.

Το κτίριο που στεγάζεται φιλοξενεί το Μουσείο Ανθρωπολογίας και Εθνογραφίας του Μεγάλου Πέτρου, με μια συλλογή από σχεδόν 2,000,000 αντικείμενα.

Βρίσκεται στην Πανεπιστημιακή όχθη στην Αγία Πετρούπολη, αντικριστά από τα Χειμερινά Ανάκτορα.

10. Μουσείο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ απολαμβάνει στη γενέτειρα του Αυστρία ένα στάτους ημίθεου.

Το μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και έργο του ηθοποιού-πολιτικού που άνοιξε πρόσφατα είναι ένα δείγμα.  

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, εκεί ακριβώς όπου έζησε ο μικρός Άρνι με την οικογένειά του στο χωριό Thal, κοντά στην πόλη Graz. Χωρίς ηλεκτρικό και με “τούρκικη” τουαλέτα, το διαμέρισμα αποτελεί απόδειξη ότι ο Σβαρτσενέγκερ ήταν συνηθισμένος στις κακουχίες από μικρός.  

Στο μουσείο εκτίθενται αρκετά προσωπικά αντικείμενα από την παιδική ηλικία του ηθοποιού στα οποία συμπεριλαμβάνονται το κρεβάτι του και ο πρώτος του εξοπλισμός για προπόνηση με βάρη.

Επίσης, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν ανάμεσα από φυσικού μεγέθους αγάλματα του Σβαρτσενέγκερ όπως αυτός εμφανίστηκε στις ταινίες Terminator καθώς και στο ντοκιμαντέρ “Pumping Iron”. 

11. Αμερικανικό Μουσείο Ανθρωπιστικής Τέχνης

Το Αμερικανικό Μουσείο Ανθρωπιστικής Τέχνης είναι ένα μουσείο που βρίσκεται στη Βαλτιμόρη.

Το μουσείο ειδικεύεται στη συντήρηση και εμφάνιση της τέχνης εξωτερικών χώρων και περιλαμβάνει μόνιμη συλλογή περίπου 4.000 έργα. Ιδρύτρια  του μουσείου είναι η Rebecca Alban Hoffberger.


 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ