10 λόγοι που δεν καταφέρνεις να αγγίξεις την επιτυχία που σου αξίζει!

Πολλοί  λένε ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να αποτύχεις, αλλά λίγοι για να επιτύχεις.

Γιατί ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με εμπόδια και απογοητεύσεις. Το θέμα είναι να μην καταναλώνεις όλη σου την ενέργεια ψάχνοντας να βρεις τι έφταιξε στις αποτυχίες σου, αλλά να προσπαθείς να βρεις τι είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. Για να πετύχεις, χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένη στους στόχους σου, να έχεις θετική σκέψη και ψυχολογία νικητή. Σταμάτα, λοιπόν, να ακούς τις σειρήνες της αποτυχίες και πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις!

Αυτοί είναι 10 λόγοι που δεν καταφέρνεις να αγγίξεις την επιτυχία που σου αξίζει!

  1. Τεμπελιάζεις: δεν είναι κακό να είσαι τεμπέλα. Απλά, μην γκρινιάζεις γιατί δεν είσαι πλούσια επιτυχημένη. Γιατί όλοι οι επιτυχημένοι δουλεύουν ασταμάτητα από το πρωί μέχρι το βράδυ.
  2. Υποχωρείς στους φόβους σου: Φοβάσαι να γελοιοποιηθείς, να αποτύχεις. Σκέφτεσαι τι θα πουν η οικογένειά σου και οι φίλοι σου. Φοβάσαι τα πάντα. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το φόβο. Σκέψου, όμως, πόσα μπορείς να καταφέρεις αν σταματήσεις να φοβάσαι και να βρίσκεις δικαιολογίες…
  3. Κάνεις αρνητικές σκέψεις: Μπορεί να μην το συνειδητοποιείς, αλλά πιθανόν οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι εκπέμπουν αρνητισμό. Ρουφούν τη θετική σου ενέργεια και δεν θέλουν πραγματικά να πετύχεις. Ξεφορτώσου τους και ξεκίνα να συναναστρέφεσαι ανθρώπους που είναι επιτυχημένοι και δραστήριοι. Ανθρώπους που θα ήθελες να τους μοιάσεις.
  4. Αναλύεις τα πράγματα υπερβολικά: Πριν κάνεις οτιδήποτε, σκέφτεσαι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι επιτυχημένοι, όμως, κάνουν την ανάλυσή τους, αλλά αναλαμβάνουν δράση σχετικά γρήγορα. Δεν χάνονται στις αναλύσεις και στις πιθανότητες.
  5. Δεν βάζεις στόχους: Δεν σχεδιάζεις τίποτα. Πιστεύεις ότι με κάποιο μαγικό τρόπο, όλα όσα θέλεις θα γίνουν πραγματικότητα. Έτσι, απλά κάθεσαι και περιμένεις, αντί να βάζεις στόχους και να προσπαθείς να τους πετύχεις, αναφέρει η tsemperlidou.gr.
  6. Κατηγορείς τους άλλους για τις αποτυχίες σου: Μην κατηγορείς τους άλλους επειδή δεν πετυχαίνεις. Οι “άλλοι” είναι μια δική σου εφεύρεση για να τα ‘χεις καλά με τον εαυτό σου. Η αλήθεια όμως είναι, ότι μόνο εσύ ελέγχεις την επιτυχία σου, την επιχείρησή σου και τη ζωή σου.
  7. Πιστεύεις ότι δεν το ‘χεις: Πιστεύεις ότι δεν είσαι αρκετά όμορφη, δεν είσαι αρκετά έξυπνη ή αρκετά πονηρή. Η αλήθεια είναι, όμως, είναι ότι υπάρχουν ηλίθιοι, σπαστικοί ή αφόρητα βαρετοί άνθρωποι που έχουν πετύχει. Άρα, το πρόβλημά σου είναι ότι δεν το πιστεύεις.
  8. Χάνεις το χρόνο σου: ξοδεύεις το χρόνο σου κάνοντας πράγματα που δεν είναι παραγωγικά, που δεν σε πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω. Αν δεν αλλάξεις στρατηγική, δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα.
  9. Δεν κάνεις μακροπρόθεσμα σχέδια: σκέφτεσαι μόνο το σήμερα, άντε και το αύριο. Από εκεί και πέρα τίποτα. Δεν σκέφτεσαι πού θα ήθελες να είσαι σε 5 χρόνια από τώρα. Για αυτό δεν φτάσεις ποτέ πουθενά, δεν θα γίνεις ποτέ ηγέτης και θα ακολουθείς απλά τους άλλους.
  10. Δεν θέλεις στ’ αλήθεια να πετύχεις: Σίγουρα σου αρέσει η ιδέα της επιτυχημένης, αλλά μέσα σου φοβάσαι ότι δεν θα μπορέσεις να διαχειριστείς την επιτυχία σου και, ίσως, δεν θέλεις να αναλάβεις όλες τις ευθύνες που την ακολουθούν. Όμως, η αίσθηση ότι τα έχεις καταφέρει είναι ανεκτίμητη!

Αν θέλεις, λοιπόν, να πετύχεις, πρέπει κάθε μέρα να έχεις θετική σκέψη και να σκέφτεσαι το δρόμο προς την επιτυχία σαν μια ευχάριστη περιπέτεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ