Σωτήρης Κοντιζάς: Πως ο συμπαθής Masterchef άφησε Λονδίνο, Κοπεγχάγη για την "γυναίκα της ζωής του" & ζει πια στα Εξάρχεια

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο κριτής του MasterChef στο περιοδικό People και την Χριστίνα Ζάχου.

Μέσα σε όλα, ο Σωτήρης Κοντιζάς αποκάλυψε πως τα τελευταία 3 χρόνια μένει με την οικογένειά του στα Εξάρχεια αφήνοντας πίσω την εργασία του σε κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου και της Κοπεγχάγης. 

Δεν φοβάσαι να κυκλοφορείς στα Εξάρχεια;

Καθόλου, ίσα ίσα, νιώθω ασφαλής. Θα πέσουν δακρυγόνα, θα γίνουν κάποιες συμπλοκές, αλλά αυτά τα αποφεύγεις. Τα βράδια περπατάω στους δρόμους και νιώθω πιο ασφαλής από άλλες γειτονιές, όπως η Κηφισιά, που είναι πιο αραιοκατοικημένες. Εδώ κυκλοφορεί τόσος κόσμος που δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Έχεις εργαστεί σε εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Ποια κουζίνα ήταν πιο απαιτητική;

Αναμφισβήτητα στο Λονδίνο. Έμαθα πολλά και χαίρομαι που έζησα αυτή την εμπειρία γιατί με έκανε πιο δυνατό. Σίγουρα σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορείς να εργαστείς για καιρό. Το δικό μου πλάνο ήταν να μείνω λίγους μήνες εκεί, μετά να πάω σ’ ένα ακόμη εστιατόριο και να επιστρέψω στην Αθήνα. Όμως, ήρθε στη ζωή η κόρη μου και επέστρεψα.

Δεν επιθυμούσες να ζήσεις με την οικογένειά σου στο Λονδίνο;

Δεν το σκέφτηκα. Προτιμώ την Ελλάδα, μιας και δεν μου ταίριαξε τόσο η λονδρέζικη κουλτούρα. Για τη δική μου ιδιοσυγκρασία οι Βρετανοί είναι λίγο απόμακροι και «κρύοι». Κάθε χώρα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Αν έχεις μεγαλώσει σε μια μεσογειακή χώρα, δεν μπορείς εύκολα να ζήσεις χωρίς τον ήλιο αλλά και τη διάθεση πως έχουμε ως λαός. Θα μου πεις «αντέχεις να ακούς βρισιές, κορναρίσματα και να μυρίζεις τα σκουπίδια;». Έχει να κάνει από ποια οπτική βλέπεις τα πράγματα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά, αλλά «αποζημιώνεσαι» σε άλλους τομείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ