Good news: Οι Financial Times "αποθεώνουν" τη Σέριφο, τη Μάνη & την Αμοργό - Τα ομορφότερα καταφύγια της Μεσογείου!

Ταξίδεψαν, ανακάλυψαν και πρότειναν τα δέκα ομορφότερα καταφύγια της Μεσογείου!

Οι συντάκτες των Financial Times δημιούργησαν ένα εκτενές αφιέρωμα για προορισμούς-παραδείσους που δίνουν την αίσθηση στους ταξιδιώτες ότι βρίσκονται σε παρθένα εδάφη. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι στην πρώτη θέση αυτής της λίστας φιγουράρει η Σέριφος. Το νησί του Αιγαίου Πελάγους, που ανήκει στις Κυκλάδες και η πρωτεύουσά της-η Χώρα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 200 μέτρων, από την αρχαιότητα ήταν γνωστό σαν το άγονο νησί, ενώ σήμερα αποτελεί έναν ανερχόμενο προορισμό με φανατικούς επισκέπτες.

Οι παραλίες Λιβαδάκια, Καλό Αμπέλι, Γάνεμα και Βαγιά, Μαλλιάδικο, Μεγάλο Λιβάδι και Αβεσσαλός, Συκαμιά, Πλατύς Γιαλός, Δυο Γιαλούδια στα βόρεια και  Ψιλή Άμμος,  Άγιος Σώστης, Άγιος Ιωάννης και Λια στα ανατολικά, αποτελούν ένα από τα μυστικά της ομορφιάς του νησιού. 


«Δεν υπάρχει αεροδρόμιο και τα δρομολόγια των πλοίων μπορεί να είναι λίγο ιδιότροπα, αλλά το ταξίδι αξίζει τον κόπο καθώς την ώρα που το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι, δεν μπορείτε παρά να μαγευτείτε από τα απότομα, άγονα βουνά που πέφτουν κατευθείαν στην ακτή.

Χτισμένη σε μια από αυτές τις κορυφές είναι η Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού, μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Μεσογείου... Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και περιηγηθείτε στο νησί, κάνοντας στάσεις για να περπατήσετε στα σκονισμένα μονοπάτια και να θαυμάσετε τους μικρούς» αναφέρεται στο αφιέρωμα. 

Στην ίδια λίστα, στην 6η θέση, βρίσκεται η Μάνη, που εκτείνεται στη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Με ένα τοπίο ιδιαίτερο, τόσο ως προς τη φυσική διαμόρφωση όσο και ως προς την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, η Μάνη εντυπωσιάζει με τους πέτρινους πύργους, τα κάστρα, την πληθώρα αρχαιολογικών χώρων, τις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εξαίρετες αγιογραφίες.

Τα χωριά της Μάνης, επίσης, διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους, φωλιασμένα ανάμεσα στους δύσβατους ορεινούς όγκους, πανέμορφα και επιβλητικά.

Στοιχεία που γοήτευσαν τους συντάκτες που έγραψαν για τον τόπο αυτό: «Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, η χερσόνησος της Μάνης, είναι όλο και πιο άγρια, όσο περισσότερο κατεβαίνετε. Η ταραχώδης ιστορία της οδήγησε στη δημιουργία οχυρωμένων πέτρινων σπιτιών, μερικά από τα οποία είναι τώρα τουριστικά καταφύγια».

Όσον αφορά στην Αμοργό που βρίσκεται στην 8η θέση της λίστας με τα με τα 10 ομορφότερα καταφύγια της Μεσογείου; «Έχει ως το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο ένα μοναστήρι. Το νησί παραμένει αλώβητο από τον μαζικό τουρισμό και δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Λουκ Μπεσόν γύρισε την ταινία “Απέραντο γαλάζιο” στη δεκαετία του 1980» αναφέρεται.

Το νησί, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, αποτελεί και έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων, καθώς η Παναγία Χοζοβιώτισσα, η γραφική Χώρα, ο Όρμος Αιγιάλης, το Φυσικό Λιμάνι Καταπόλων εντυπωσιάζουν. 

Αναλυτικά η λίστα με τα 10 ομορφότερα καταφύγια της Μεσογείου
1. Σέριφος, Ελλάδα,
2. Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία
3. Λαστόβο, Κροατία
4. Φαβινιάνα, Ιταλία
5. Καβαλό, Γαλλία
6. Μάνη, Ελλάδα
7. Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία
8. Αμοργός, Ελλάδα
9. Χερσόνησος Ντάτσα, Τουρκία
10. Παντελλερία, Ιταλία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ