Σπύρος Σούλης: 9+1 ιδέες για κουρτίνες που πρέπει να δοκιμάσετε στο σαλόνι σας!

Ανακαινίζετε το παλιό σας καθιστικό; Ή απλά χρειάζεστε απεγνωσμένα μια αλλαγή στο χώρο σας;

Ό,τι και να κάνετε ο καθιστικός σας χώρος είναι αυτός που περνάτε σίγουρα την περισσότερη ώρα και εκεί θα επικεντρωθούμε!

Όταν λοιπόν ξεκινάτε να φτιάξετε ένα καθιστικό αγοράζετε πρώτα τα βασικά, δηλαδή έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι και φυσικά κουρτίνες! Στα δυο πρώτα έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές, αλλά σήμερα βρήκαμε για εσάς μοναδικές ιδέες για να διακοσμήσετε με ιδιαίτερες κουρτίνες τον καθιστικό σας χώρο.

Floral

Ακούτε floral και σκέφτεστε ότι ίσως είναι κάπως υπερβολικό για κουρτίνα και όχι τόσο μοντέρνο. Διαφωνούμε! Αν μια κουρτίνα floral δεν είναι «πνιγμένη» στα λουλούδια και τα χρώματά της κυμαίνονται σε ήπιους τόνους, τότε αυτή μπορεί να μοιάζει και με έργο τέχνης, με έναν πίνακα που λείπει από το σαλόνι σας.

Κίτρινο-Χρυσό

Βάλτε χρώμα στην καθημερινότητά σας, και τι χρώμα; Το έντονο κίτρινο, σύμβολο της ζωντάνιας και της ενεργητικότητας. Αν το καθιστικό σας, σάς φαίνεται βαρετό, μια μεταξωτή κίτρινη κουρτίνα θα ήταν υπέρ αρκετή για να σας φτιάξει όλη τη διάθεση.

Βελούδο

Φέτος το βελούδο επιστρέφει και μαζί του επιστέφει και η πολυτέλεια, από την οποία χαρακτηρίζεται. Αν το σαλόνι σας έχει ένα πιο «βασιλικό» barock ύφος, τότε οι βελούδινες κουρτίνες φτιάχτηκαν για εσάς. Εμείς βέβαια το βλέπουμε με μια πιο μοντέρνα διάθεση και σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε βελούδινες κουρτίνες σε έναν πιο άτονο και minimal καθιστικό χώρο.

Δαντέλα και τούλι

Ρομαντισμό και απλότητα είναι τα δύο στοιχεία που χαρίζουν στον χώρο οι κουρτίνες από τούλι και δαντέλα. Τις προτείνουμε για εσάς που σας αρέσει το σπίτι σας να είναι διαμπερές τις περισσότερες ώρες της ημέρας, διότι τα συγκεκριμένα υλικά αφήνουν και την παραμικρή ακτίνα του ηλίου να τα διαπεράσει.

Ψάθα

Για ψάθινες κουρτίνες δεν είμαστε σίγουροι αν έχετε ξανά ακούσει. Και όμως υπάρχουν και αν σας αρέσει να έχετε φυσικά στοιχεία στον χώρο σας, τότε μια ψάθινη κουρτίνα θα είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο θα έχετε στο σαλόνι σας.

Παστέλ

Παστέλ χρώματα είναι αυτά που σίγουρα θα σας γαληνεύουν και εμείς τα προτιμούμε περισσότερο, όταν θέλουμε να δώσουμε μια πιο κλασσική και girly διάθεση στο καθιστικό σας.

Σκούρες αποχρώσεις

Και εδώ περνάμε στην απόλυτη απλότητα και χρωματικά αλλά και από μεριάς υφάσματος. Για τους πιο «μελαγχολικούς» λοιπόν, προτείνουμε ψυχρές και σκούρες αποχρώσεις στις κουρτίνες σας και υφάσματα όπως το λινό, για το minimal καθιστικό σας.

Βολάν

Εδώ η κουρτίνα και μόνο φωνάζει «έχω έντονη προσωπικότητα!», γιατί θέλει θάρρος να βάλεις μια κουρτίνα με βολάν, από πάνω μέχρι κάτω, στον καθιστικό σου χώρο. Χρωματικά να προτιμήσετε το λευκό το γκρι, το ιβουάρ. Πιο έντονα χρώματα θα αποφέρουν ζαλάδα!

Γεωμετρικά σχήματα

Τι γνώμη έχετε για τα γεωμετρικά textiles στους χώρους του σπιτιού; Αν είναι τόσο – όσο, δίνουν μια ευχάριστη αρμονία σε ένα απλά διακοσμημένο καθιστικό, χωρίς να το κάνουν να φαίνεται αποπνικτικό.

Ombre

Δεν το τολμάτε συχνά, αλλά εμάς μας αρέσουν οι κουρτίνες με το ombre εφέ και σας παροτρύνουμε να το δοκιμάσετε. Προσδίδουν μια ηρεμία στοn χώρο, που σίγουρα θα αγαπήσετε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ